Ar žinojote, kad virtos bulvės geriausiai išsaugo savo skonį, jei jas dėsite ne į šaltą, o į verdantį vandenį?
Pristatome 3 patiekalus iš šviežių bulvių, kurie jums tikrai patiks!
Virtos bulvės su krapais
Jums reikės:
1–1,5 kg šviežių bulvių;
100-150 g sviesto;
druskos pagal skonį;
1 saujelė krapų;
2–3 skiltelės česnako.
Gaminimas:
Nulupkite bulves, nuplaukite ir dėkite į virintą pasūdytą vandenį.
Kol bulvės verda, nuplaukite ir susmulkinkite krapus, nulupkite česnako skilteles ir smulkiai supjaustykite.
Kai bulvės bus paruoštos, nusausinkite jas ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus ir krapus. Pakepkite kelias minutes.
Keptos bulvės
Jums reikės:
1 kg šviežių bulvių;
5 skiltelės česnako;
šakelė rozmarino;
1 saujelė krapų;
100 g sviesto;
druskos pagal skonį;
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves nulupkite, supjaustykite per pusę ir virkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol bus pusiau išvirusios (apie 10 minučių).
Tuomet sudėkite bulves į kepimo skardą. Kartu sudėkite susmulkintą česnaką, apibarstykite druska ir pipirais.
Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant bulvių viršaus bei apibarstykite susmulkintu rozmarinu.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Prieš patiekdami apibarstykite bulves smulkintais krapais.
Bulvių salotos
Jums reikės:
500 g šviežių bulvių;
200 g šparaginių pupelių;
120 g sardinių aliejuje;
saujelė alyvuogių be kauliukų;
pusės citrinos sulčių;
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
druskos pagal skonį;
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite bulves, supjaustykite į 3 dalis ir virkite jas, kol suminkštės.
Pupeles supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite jas. Po to nusausinkite ir atvėsinkite.
Sudėkite sardines į salotų dubenį, įberkite druskos, pipirų, citrinos sulčių ir sutrinkite sardines šakute.
Į dubenį sudėkite smulkiai supjaustytas alyvuoges, išvirtas bulves ir pupeles, įpilkite alyvuogių aliejaus, viską gerai išmaišykite, palikite 15 minučių ir patiekite.
Skanaus!