Makaronai yra labai geras maistas, ypač jei reikia greitai ką nors skanaus pagaminti visai šeimai. Pateikiame jums 17 populiariausių receptų skaniai vakarienei ar greitiems pietums, kuriuos iš makaronų pasidarysite per kelias minutes.
Cukinijų padažas spagečiams
Jums reikės:
- Makaronų pagal skonį arba gnoči (virkite pagal instrukcijas)
- 3 vidutinių cukinijų;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- 50 g tarkuoto sūrio;
- 1 pakelio lydyto sūrio;
- Grietinės makaronų minkštinimui (kiekį naudokite pagal skonį, aš dedu ¾ indelio, galima naudoti ir saldžią ar plaktą grietinėlę);
- Pagal skonį – daržovių sultinio be glutamino arba įdėkite druskos, baziliko, raudonėlio.
Ką daryti:
Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite – aš cukinijas nulupu, jei jos senesnės, bet jei jos šviežios, lupti nereikia – padažas bus žalsvas. Susmulkintą svogūną pakepinkite alyvuogių aliejuje iki skaidrumo, suberkite cukinijas ir kepkite, kol cukinija suminkštės. Šviežia cukinija išskirs daug sulčių, jei sulčių neužtenka, galima įpilti šiek tiek vandens ar sultinio.
Įpilkite daržovių sultinio (be glutamato) ir įdėkite prieskonių pagal skonį. Į pabaigą sudėkite sutrintą česnako skiltelę, sūrį ir lydytą sūrį – ištirpinkite. Galiausiai įmaišykite grietinę (arba grietinėlę) ir galite maišyti arba palikti ramybėje.
Į padažą suberkite makaronus, išmaišykite, taip pat galite įdėti vištienos kumpio ar vištienos gabalėlių. Papuoškite petražolėmis. Tai labai universalus receptas, galima dėti daugiau rūšių sūrio, sviesto, ar eksperimentuoti su prieskoniais – muskato riešutas labai tinka šiam padažui. Tai priklauso nuo jūsų, tiesiog paragaukite ir suderinkite viską pagal savo skonį. Mums labiau patinka variantas su grietine.
Greitai paruošiami makaronai su kumpiu ir brokoliais
Jums reikės:
- 300 g makaronų;
- 300 g brokolių;
- 150 g kumpio;
- 1 stiklinės grietinės;
- 1 puodelio plaktos grietinėlės;
- 100 ml pieno;
- 100 g tarkuoto sūrio;
- Druskos, pipirų, muskato riešuto.
Ką daryti:
Makaronus išvirkite verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės (apie 7 minutes) ir trumpai apvirkite žiedynais suplėšytus brokolius su makaronais.
15 minučių keptuvės versija: keptuvėje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, užvirkite ir sudėkite makaronus su brokoliais. Išmaišykite, pabarstykite sūriu ir iškart patiekite.
Orkaitės variantas (šiek tiek ilgesnis, bet taip pat puikus): išvirtus makaronus sluoksniuokite ant kepimo skardos, suberkite brokolius ir apliekite padažu, pabarstykite sūriu. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Labai skanios makaronų salotos
Šios salotos – puikus pasirinkimas greitiems pietums ar lengvai vakarienei, kuri pasotina, bet tuo pačiu neturi nereikalingų kalorijų ir neapkrauna organizmo. Be to, jas paruošite vos per kelias minutes.
Jums reikės:
- Mėgstamų makaronų (kad salotos būtų spalvingos, galite rinktis spalvotus makaronus);
- vištienos krūtinėlės;
- paprikos;
- 2 vidutinio dydžio pomidorų;
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Padažui:
- ½ indelio grietinės;
- ½ indelio natūralaus jogurto (galite naudoti ir naminį majonezą);
- ½ citrinos sultys;
- Druska;
- Džiovintos žolelės (raudonėliai, bazilikas, Provanso žolelės).
Ką daryti:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Vištieną nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais ir švelniai pakepinkite keptuvėje. Dubenyje sumaišykite jogurtą su grietine ir pagardinkite druska, žolelėmis ir citrinos sultimis.
Tada į salotų dubenį suberkite išvirtus ir nusausintus makaronus, vištieną, smulkiai pjaustytas daržoves ir galiausiai apliekite jogurtiniu padažu. Kruopščiai sumaišykite ir padėkite į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad susijungtų atskiri skoniai.
Labai pigi vakarienė
Jums reikės:
- 500 g bet kokių makaronų;
- vištienos krūtinėlės – 2 vnt.;
- 2 puodelių grietinės;
- 200 g tarkuoto sūrio;
- 6 skiltelių česnako;
- Baziliko;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Mėsą nuplaukite, supjaustykite stambesniais gabalėliais ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus. Į mėsą suberkite išspaustą česnaką ir kartu trumpai pakepinkite.
Dubenyje sumaišykite grietinėlę su baziliku, pusę tarkuoto sūrio ir virtais makaronais. Masę sluoksniuokite į kepimo formą ir apibarstykite likusiu sūriu. Ant viršaus paskleiskite keptos mėsos gabalėlius su česnaku. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Cukinijų makaronai
Jums reikės:
- 1 pakelio virtų makaronų;
- 1 svogūno;
- 500 g tarkuotų cukinijų (nulupti nereikia);
- 350 g kubeliais pjaustyto kumpio;
- 1 pakelio plaktos grietinėlės;
- 150 g tarkuoto sūrio;
- Druskos pagal skonį.
Ką daryti:
Šio patiekalo pagrindas – cukinijų padažas, paruošti jį galite labai paprastai. Aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, suberkite cukiniją ir kai ji suminkštės bei išskirs sultis, supilkite grietinėlę – ragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska. Leiskite padažui pasigarinti– pakanka 7-10 minučių virimo ant silpnos ugnies.
Į kepimo indą dėkite makaronus ir padažą, į kurį įmaišome ir kumpį. Galiausiai viską apibarstykite sūriu. Uždenkite folija ir kepkite iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris pradės ruduoti.
Labai skaniai pagardinti makaronai
Jums reikės:
- 700 g kiaulienos nugarinės supjaustytos gabalėliais;
- 4 valgomųjų šaukštų taukų;
- 4 vidutinio dydžio morkų;
- 4 vidutinio dydžio petražolių;
- 1 vidutinio svogūno;
- 3 lauro lapų;
- 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų;
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų mairūnų;
- Aitriųjų pipirų pagal skonį;
- 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
- Druskos;
- 1 arbatinio šaukštelio cukraus;
- 4 arbatinių šaukštelių garstyčių;
- 330 g grietinės;
- 1 valgomojo šaukšto paprastų miltų;
- 500 ml vandens;
- 500 g makaronų pagal skonį.
Ką daryti:
Gilioje keptuvėje ištirpinkite lašinius ir ant jų pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Tada sudėkite smulkiai pjaustytas morkas, petražoles ir mėsą. Truputį patroškinkite ir kai mėsa suminkštės, užpilkite vandeniu, suberkite prieskonius, lauro lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis, kol mėsa suminkštės.
Dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, miltus ir nuolat maišydami palaipsniui supilkite į mėsos masę. Kai padažas sutirštės, galite patiekti. Kaip garnyras puikiai tiks bet kokie makaronai.
Makaronai su mėsos ir sūrio padažu
Jums reikės:
- 400 g bet kokių makaronų;
- Druskos ir pipirų;
- 600 g vištienos krūtinėlės;
- Augalinio aliejaus;
- 250 g tarkuoto sūrio;
- 3 puodelių grietinės;
- Smulkiai pjaustytų petražolių.
Ką daryti:
Makaronus išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, grietinėlę ir petražoles. Pagal skonį galite įberti druskos. Kepimo indą ištepkite trupučiu aliejaus, sudėkite makaronus su vištiena ir užpilkite padažu. Pašaukite į įkaitintą orkaitę, kur kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Makaronai su grietine
Jums reikės:
- 500 g spagečių;
- 150 g kumpio;
- 3 valgomųjų šaukštų aliejaus;
- 3 skiltelės česnako;
- 200 g grietinės;
- 200 g sūrio;
- druskos;
- maltų pipirų;
- žiupsnelio muskato riešuto.
Ką daryti:
Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Nusausinkite, bet pasilikite 100 ml makaronų vandens padažui. Kol verda makaronai, į keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite smulkintą česnaką apie 1 minutę.
Įberkite muskato riešuto ir įpilkite makaronų vandens, įdėkite grietinės. Leiskite padažui užvirti, suberkite makaronus, smulkiai pjaustytą kumpį ir išmaišykite. Pabarstykite sūriu tiesiai ant keptuvės ir patiekite.
Kepti makaronai su kumpiu ir sūriu
Ši vakarienė bus greitai paruošiama ir bus puikaus kreminio skonio. Nedvejokite ir išbandykite variantus su mėgstamais prieskoniais ar šviežiomis žolelėmis. Rezultatas jūsų tikrai nenuvils.
Jums reikės:
- 400 g bet kokių makaronų;
- 100 g smulkiai pjaustyto kumpio;
- 200 g sūrio;
- 200 ml grietinės;
- 2 kiaušinių.
Ką daryti:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Dubenyje sumaišykite grietinę su kiaušiniais, trupučiu druskos ir pipirų.
Išvirtus makaronus nusausinkite ir ½ makaronų sudėkite į kepimo indą. Ant makaronų sluoksniuokite kumpį ir ½ tarkuoto sūrio. Suberkite likusius makaronus, pabarstykite tarkuotu sūriu ir grietinės bei kiaušinių mišiniu.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių – arba kol paviršiuje susiformuos auksinė plutelė.
Makaronai su kreminiu grybų padažu
Neturite laiko ilgai gaminti? Išbandykite puikų ir greitai pagaminamą makaronų ir grietinėlės padažo patiekalą, kuris jums tikrai patiks.
Jums reikės:
- 400 g spagečių;
- 500 g grybų;
- 200 ml saldžios grietinėlės (10%);
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo;
- 1 ½ valgomojo šaukšto aliejaus;
- 1-2 skiltelės česnako.
Ką daryti:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Grybus supjaustykite mažesniais gabalėliais ir kepkite augaliniame aliejuje apie 15 minučių, kol skystis išgaruos ir grybai įgaus auksinę spalvą. Tada į grybus supilkite grietinėlę, sojų padažą ir smulkiai supjaustytą česnaką. Išmaišykite ir virkite 3-5 minutes ir pagal poreikį pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite padažą su makaronais ir nedelsdami patiekite.
Makaronai su sūriu, dešra ir česnaku
Jei ieškote skanios ir greitos vakarienės patarimo, pasakysime, kaip ją paruošti iš paprastų makaronų. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai išvirti makaronus ir perkelti juos į kepimo skardą kartu su kitais ingredientais. Puikūs pietūs ar skani vakarienė ant jūsų stalo atsidurs vos per kelias minutes ir beveik be jokio darbo.
Jums reikės:
- 400 g makaronų;
- 300 g dešros (galite naudoti ir pieniškas dešreles ar kumpį);
- 1 žaliosios paprikos;
- 2 pomidorų;
- 150 g tarkuoto sūrio;
- 1 nedidelio česnako;
- Majonezo;
- Pomidorų padažo;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
Dešrą supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite papriką, o pomidorus supjaustykite griežinėliais. Išvirtus makaronus nusunkite ir kurį laiką leiskite nuvarvėti vandeniui. Tada sumaišykite makaronus su pomidorų padažu, majonezu ir dešra. Pagardinkite česnaku, druska ir pipirais. Mišinį sluoksniuokite į kepimo indą.
Ant makaronų uždėkite pomidorų griežinėlius ir paprikos gabalėlius. Tada sudėkite tarkuotą sūrį.
Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę, kurioje viską kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tačiau turite nuolat tikrinti, ar sūris nepridegė. Arba pirmąsias 10 minučių uždenkite kepimo indą folija.
Greiti makaronai su mocarela, alyvuogėmis ir pomidorais
Šiek tiek itališko stiliaus pietūs su gardžios mocarelos, alyvuogių ir pomidorų skoniu. Pasilepinkite gardžiu patiekalu, kurį paruošite per kelias minutes.
Jums reikės:
- 350 g makaronų;
- 250 g mocarelos;
- 50 g vyšninių pomidorų;
- 10 g juodųjų alyvuogių;
- 1 svogūno;
- 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Džiovinto arba šviežio baziliko;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite, mocarelą supjaustykite kubeliais. Alyvuoges nusausinkite ir taip pat supjaustykite gabalėliais. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
Įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, suberkite pomidorus, alyvuoges ir galiausiai mocarelą. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais. Pagal skonį į padažą galite įdėti ir pomidorų tyrės. Išvirusius makaronus nusunkite ir sumaišykite su padažu. Pabarstykite baziliku ir nedelsdami patiekite.
Gyros makaronai
Greitas ir paprastas maistas. Paruoškite neįprastai skanius pietus iš įprastų makaronų.
Jums reikės:
- 3 vienetų vištienos krūtinėlės;
- 1 nedidelės skardinės konservuotų kukurūzų;
- 1 žaliosios paprikos;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 svogūno;
- 2 saujų makaronų;
- Gyros prieskonių;
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
- 150 g tarkuoto sūrio.
Ką daryti:
Nuplaukite ir išvalykite vištieną. Tada supjaustykite mažais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių pastovėti. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
Smulkiai supjaustykite daržoves – svogūnus ir papriką ir apkepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite vištieną, česnaką ir viską kartu virkite, kol vištiena suminkštės. Galiausiai į mišinį suberkite išvirtus ir nusausintus makaronus bei kukurūzus (be skysčio). Sumaišykite mišinį ir sudėkite į paruoštą kepimo formą.
Mišinį apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol sūris išsilydys paviršiuje. Leiskite patiekalui šiek tiek atvėsti ir tada galite jį patiekti.
Greiti makaronai su dešra, sūriu ir pomidorais
Greita vakarienė iš vienos keptuvės, kurios paruošimas trunka vos kelias minutes. Paruoškite greitą puikaus skonio makaronų patiekalą!
Jums reikės:
- 220 g bet kokių makaronų;
- 300 g dešros, supjaustytos griežinėliais;
- 2 pomidorų;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- ½ puodelio pieno;
- 2 puodelių vištienos sultinio;
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Šviežių petražolių.
Ką daryti:
Apkepkite svogūną augaliniame aliejuje. Į svogūną suberkite dešrą ir smulkiai supjaustytą česnaką. Pomidorus nulupkite (pirmiausia nupjaukite odelę, tada užpilkite verdančiu vandeniu ir lengvai nulupkite visą pomidorą). Nuluptus pomidorus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su dešra ir svogūnu.
Galiausiai į keptuvę supilkite pieną, sultinį ir suberkite nevirtus makaronus, druską ir pipirus. Virkite 12–14 minučių arba tol, kol makaronai bus išvirę. Galiausiai apibarstykite sūriu ir šviežiomis petražolėmis ir patiekite.
Lengvos makaronų salotos su jogurtiniu užpilu
Labai lengva vakarienė, puikiai tinkanti šiltai vasaros dienai. Paruoškite skanų skanėstą iš makaronų, daržovių ir lengvo jogurtinio padažo.
Jums reikės:
- 500 g makaronų (bet kokios rūšies);
- 3 vienetų raudonųjų paprikų;
- 3 pomidorų;
- 1 agurko;
- 250 g kumpio;
- ½ puodelio konservuotų kukurūzų;
- ½ puodelio konservuotų žirnių;
- 1 pakelio natūralaus jogurto;
- Kelių valgomųjų šaukštų grietinės;
- Druskos ir pipirų;
- Šiek tiek citrinos sulčių;
- Smulkiai pjaustytų žolelių (petražolių, krapų).
Ką daryti:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Kumpį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite papriką, pomidorus ir agurką. Kukurūzus ir žirnius išpilkite į dubenį (be skysčio iš skardinės).
Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą su 2-3 šaukštais grietinėlės ir pagardinkite druska ir keliais lašais citrinos sulčių. Galiausiai į padažą įmaišykite smulkiai supjaustytas žoleles. Išvirusius makaronus nusunkite ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Tada sumaišykite su kumpiu, daržovėmis ir galiausiai su jogurtiniu užpilu. Galite patiekti iš karto.
Kepti makaronai su malta mėsa
Paprastas, greitas ir tikrai skanus patiekalas iš makaronų ir gardžios grietinėlės. Be to, jį labai mėgsta vaikai, ypač dėl kreminio skonio. Būtinai pasigaminkite šį patiekalą.
Jums reikės:
- 250 g makaronų;
- 500 g kiaulienos faršo;
- 4 skiltelių česnako;
- 125 g konservuotų kukurūzų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus;
- 450-500 ml kepimo grietinėlės;
- 150 g tarkuoto sūrio.
Ką daryti:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Maltą mėsą pagardinkite druska ir pipirais, tada kepkite gilioje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus. Į mėsą suberkite susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite. Į keptuvėje esančią mėsą suberkite nusausintus kukurūzus, galiausiai apliekite grietinėle ir leiskite dar kelias minutes pakepti.
Kepimo formą patepkite trupučiu aliejaus. Ant dugno sudėkite makaronus, tada mėsą ir vėl makaronus. Sluoksnius galite kartoti kelis kartus. Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite dubenį folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada atidenkite foliją ir kepkite, kol sūris paruduos paviršiuje, o makaronai taps traškūs.
Švelnaus skonio makaronai
Jums reikės:
- 500 g makaronų;
- 150-200 g kietojo sūrio;
- 50 g parmezano;
- 400 ml pieno;
- 1 puodelio grietinės;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 kiaušinio;
- Druskos ir pipirų.
Ką daryti:
Virkite makaronus verdančiame pasūdytame vandenyje 5 minutes. Į atskirą puodą supilkite pieną, sudėkite parmezaną, išspaustą česnaką ir 100 g tarkuoto sūrio. Leidžiame virti, kol sūriai išsilydys ir tada galite pagardinti prieskoniais ir druska.
Sudėkite makaronus į sūrio padažą. Įmaišykite grietinę ir kiaušinį. Pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite iki auksinės spalvos 190-200 laipsnių temperatūroje.
Linkime jums skanaus!