Fantastiškas jautienos ir ryžių patiekalas, dėl kurio niekada nesuklysite. Padažas yra labai skanus, o mėsa nuostabiai aromatinga ir tokia švelni, kad tiesiog tirpsta burnoje. Unikalus minkštos jautienos su ryžiais receptas rastas YouTube kanale.
Jums reikės:
- 1 svogūno;
- 7 skiltelių česnako;
- 750 g jautienos;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 1 valgomojo šaukšto riebių garstyčių;
- 1 valgomojo šaukšto miltų;
- augalinio aliejaus;
- 1/2 arbatinio šaukštelio kmynų;
- 500 ml jautienos sultinio arba vandens.
Garnyrui:
- Virti ryžiai.
Ką daryti:
Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną. Česnaką supjaustykite mažais gabalėliais. Jautieną supjaustykite kubeliais. Mėsą pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Sudėkite garstyčias ir miltus. Kruopščiai viską sumaišykite rankomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Sudėkite jautieną ir apkepkite mėsą. Į mėsą sudėkite svogūną ir išmaišykite. Po kurio laiko suberkite česnaką ir viską išmaišykite. Česnaką pakepinkite tik trumpai, kad nesudegtų. Perkelkite mėsą iš keptuvės į puodą.
Suberkite kmynus ir garstyčias. Supilkite sultinį arba vandenį ir išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite, kol mėsa suminkštės, maždaug 1,5-2 valandas. Virimo metu vis įpilkite vandens. Mėsą patiekite su garuose virtais ryžiais.
Greitas ir paprastas garuose virtų ryžių receptas
Jums reikės:
- 1 puodelio ryžių;
- 1,5 stiklinės vandens;
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
Ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte krakmolo perteklių. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite ryžius ir maišydami virkite maždaug 1 minutę. Įpilkite vandens, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ryžius 15 minučių arba kol išvirs ir visas vanduo išgaruos. Nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite ryžius virti 5 minutes. Ryžius sumaišykite šakute ir patiekite.
Linkime jums skanaus!
Video pamoka: