Home Receptai Mėsos patiekalai Jei visi tą žinotų, vištienos širdelės parduotuvėse būtų akimirksniu išperkamos: tai – labai skanus ir maistingas produktas!

Jei visi tą žinotų, vištienos širdelės parduotuvėse būtų akimirksniu išperkamos: tai – labai skanus ir maistingas produktas!

0
Jei visi tą žinotų, vištienos širdelės parduotuvėse  būtų akimirksniu išperkamos: tai – labai skanus ir maistingas produktas!

Subproduktai nėra populiarus delikatesas, kuris suskirsto žmones į dvi stovyklas.

Kai kurie žmonės tiesiog dievina šį produktą, tačiau yra ir tokių žmonių, kurie nė už ką nevalgytų tokio maisto.

Vis dėlto, jei nemėgstantys vištienos širdelių išbandytų šį receptą, tai priverstų į šį maisto produktą pažvelgti visai kitu žvilgsniu.

Išbandykite šį receptą ir įsitikinkite patys!

Kodėl naudinga reguliariai valgyti vištienos širdeles?

Vištienos širdelės yra pigios, be to, jose yra vertingų maistinių medžiagų.

Nepaisant didelio geležies kiekio ir mažo kalorijų kiekio, vištienos širdelės tikrai nėra labai populiarios.

Mes jums papasakosime, kaip šį maisto produktą  įtraukti į savo mitybos racioną, kad tai būtų ir skanu, ir maistinga.

Kodėl verta valgyti vištienos širdeles?

Žmogaus mityboje neturėtų trūkti produktų, aprūpinančių organizmą reikiamomis medžiagomis, vitaminais ir mineralais.

Geležis yra labai svarbus mitybos komponentas, kuris palaiko tinkamą imuninės ir nervų sistemos veiklą ir yra atsakinga už tinkamą deguonies pernešimą organizme.

100 g vištienos širdelių yra iki 6 mg šio elemento.

Taip pat tai yra puikus fosforo (177 mg) ir kalio (176 mg) šaltinis.

Minėtoje porcijoje taip pat yra magnio (15 mg), kalcio (12 mg) ir cinko (6,6 mg).

Vištienos širdelėse yra vertingų vitaminų ir baltymų.

Šiame maisto produkte daugiausia randama B grupės vitaminų – B3 (4,88 mg) ir B5 (2,56 mg).

Taip pat vištienos širdelėse yra askorbo rūgšties, t.y., vitamino C (3,28 mg).

100 g vištienos širdelių yra 16 g baltymų ir tik 9,33 g riebalų.

Be to, tokiame kiekyje šio maisto produkto yra tik 2,66 g nesveikų sočiųjų riebalų.

100 g vištienos širdelių yra tik 136 mg cholesterolio.

Svarbu ir tai, kad 100 g vištienos širdelių yra tik 153 kcal.

Kaip į savo racioną įtraukti vištienos širdeles?

Vištienos širdeles galite virti su šakniavaisinėmis daržovėmis, tokiomis kaip morkos ar petražolės.

Jų skonį puikiai sustiprina kepti svogūnai.

Jei jums nereikia numesti svorio, galite pasilepinti sotesniu patiekalu, pavyzdžiui, galite išbandyti žemiau pateiktą receptą.

Jums reikės:

  • 800 g vištienos širdelių
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos (pagal skonį)
  • džiovintų česnakų
  • muskato riešuto (pagal skonį)
  • 2 kiaušinių
  • augalinių riebalų
  • šiek tiek miltų

Kaip gaminti?

Vištienos širdeles supjaustykite išilgai.

Sudėkite ant stalviršio, uždenkite maistine plėvele ir švelniai patapšnokite grūstuve.

Suberkite širdeles į dubenį, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovinto česnako ir muskato riešuto

Kruopščiai išmaišykite ir įmuškite kiaušinius į dubenį.

Į keptuvę įpilkite augalinių riebalų ir pakaitinkite.

Širdeles aptepkite kiaušiniu ir miltais. Kepkite iš abiejų pusių maždaug 1-2 minutes.

Iškeptas širdeles sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Dar vienas receptas: naminė šoninė

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos šoninės
  • 27 g druskos
  • 1 arb.š. granuliuoto cukraus
  • 1 arb.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb.š. muskato riešuto
  • 1 arb.š. čiobrelių
  • 3 česnako skiltelių
  • 3 lauro lapų

Kaip gaminti?

Nuplaukite kiaulienos šoninę ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Sumaišykite visus prieskonius ir jais įtrinkite mėsą.

Česnaką nulupkite peiliu ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Įtrinkite mėsą česnaku.

Lauro lapus sutrupinkite į mažesnius gabalėlius ir įtrinkite mėsą.

Įdėkite į bakalėjos maišelį ir šaldykite 6 dienas.

Praėjus šiam laikui, prieskonius gerai nuplaukite, mėsą išdžiovinkite ir pašaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 3-3,5 val.

Štai ir viskas: naminė šoninė paruošta.

Skanaus!