Ar jums patinka vaisių skanėstai? Tuomet šis braškių desertas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu! Pasigaminkite ir mėgaukitės tobula skonių simfonija!
Ingredientai:
Pagrindui:
- 4 kiaušiniai
- pusė puodelio cukraus
- 1 puodelis pusiau rupių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 2 valgomieji šaukštai vanilinio pudingo miltelių
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 puodelis pieno.
Kremui:
- vanilės pudingas
- pienas
- cukrus.
Braškėms:
- 750 g braškių
- pusė stiklinės cukraus
- pusės citrinos sultys.
Pyrago viršui:
- braškių sirupas
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo.
Turėkite omenyje, kad puodelio ar stiklinės tūris = 200 ml. Gaminant šį desertą buvo naudojama 27 x 40 cm kepimo forma.
Gaminimas:
Braškes nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis, užpilkite cukrumi ir sumaišykite.
Kitame dubenyje įmuškite kiaušinius, įpilkite pusę puodelio cukraus ir suplakite iki putų.
Miltus sumaišykite kartu su kepimo ir pudingo milteliais, įpilkite vanilinio cukraus ir sumaišykite dubenyje su gautomis putomis. Supilkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
Nuolat tikrinkite, ar tešla jau iškepė. Kai ji bus iškepusi, ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite naudodami dantų krapštuką.
Iškepusį pagrindą dantų krapštuku pabadykite ir tuomet apšlakstykite jį pienu.
Išvirkite tirštesnį pudingą (galite naudoti vietoj pudingo grietinėlę, tada ją tereikia gerai išplakti) ir tolygiai paskirstykite jį ant viso paviršiaus. Išlyginkite mentele.
Suberkite braškes į sietą ir supilkite sultis į puodą. Į sirupą įdėkite cukraus, kukurūzų krakmolo ir virkite ant mažos ugnies, nuolat maišydami, kol sirupas sutirštės. Galiausiai įmaišykite braškes ir ant deserto dėkite viršutinį sluoksnį.
Įdėkite į šaldytuvą ir leiskite desertui pastovėti šaltai bent 2 valandas. Tada supjaustykite ir patiekite. Desertą galite papuošti plakta grietinėle. Skanaus!
Vaizdo įrašas: