Jautienos troškinys yra sveikas ir be galo skanus patiekalas. Yra daug būdų, kaip paruošti skanų troškinį ir šiandien pristatysime jums vieną iš variantų.
Ingredientai:
Jautiena – 800 gramų;
didelis svogūnas – 1 vienetas;
česnakai 2-3 skiltelės;
stambi morka – 1 vienetas;
salierai 2-3 stiebai;
3-4 pomidorai (arba pomidorų savo sultyse – 300 gramų);
vandens ar sultinio – 250 mililitrų;
druskos, pipirų – pagal skonį.
Gaminimas:
Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus, morkas ir salierus. Įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus didelėje keptuvėje arba troškintuve, sudėkite mėsą ir kepkite 7-10 minučių.
Į keptuvę suberkite svogūną, česnaką, morkas ir salierą, išmaišykite ir kepkite dar 3–5 minutes. Tuomet uždenkite keptuvę ir troškinkite daržoves 10 minučių, kol suminkštės. Po to į keptuvę sudėkite šviežius pomidorus, supjaustytus griežinėliais (jei naudosite pomidorus savo sultyse, pilkite juos su visomis sultimis) ir viską troškinkite dar 20-25 minutes.
Įberkite druskos ir pipirų, užpilkite vandeniu arba sultiniu ir troškinkite, kol mėsa suminkštės, maždaug dar 30–40 minučių. Prieš patiekdami patiekalą apibarstykite jį šviežiomis žolelėmis. Skanaus!
Tikimės, kad jautienos troškinys jums patiks ir, kad gaminsite jį gana dažnai!