Karantino apribojimai daugumą mūsų paskatino daugiau laiko praleisti virtuvėje. Tikime, kad per šį laiką išbandėte daugybę įvairių naujų receptų, tačiau šį kartą pasidalinsime neįprastu, tačiau tikrai vertu dėmesio troškintos jautienos receptu. Paruošti šį patiekalą tikrai nebus labai sudėtinga, o jo skonis nustebins net ir pačius didžiausius gurmanus.
Jums reikės:
- 600 g jautienos
- 3 svogūnų
- 1 paprikos
- 450 ml juodosios arbatos
- 150 g džiovintų slyvų
- 3 česnako skiltelių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- Petražolių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Mėsą supjaustykite kubeliais. Užpilkite 150 ml arbatos ir palikite 30 minučių pastovėti.
Susmulkinkite slyvas, svogūnus ir papriką.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite jautienos gabalėlius. Apkepkite. Išimkite iš keptuvės.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir sumaišykite su apkepta jautiena. Supilkite likusią arbatos dalį.
Sudėkite slyvas. Troškinkite 35-40 minučių.
Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, suberkite smulkintą papriką, įberkite druskos ir pipirų.
Prieš patiekdami, išspauskite česnaką, papuoškite petražolėmis.
Skanaus!