Galbūt šį receptą galima drąsiai vadinti vienu geriausių bet kokios mėsos paruošimo būdų. Per tris valandas mėsa tampa tokia sultinga ir minkšta, kad jos beveik nereikia kramtyti. Viskas priklauso nuo teisingo gaminimo būdo: mėsa troškinasi po svogūnine pagalve su sviestu.
Šiam receptui tinka beveik bet kokia mėsa, ji vis tiek taps minkšta. Pavyzdžiui, paimkite jautieną, kuri dažnai būna kietoka. Mėsą supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, sudedame į puodą ir užpilame 50 mililitrų vandens, tiek užtenka.
Dabar supjaustykite svogūną ir uždėkite ant viršaus, naudokite 3 svogūnus. Nesijaudinkite dėl stipraus svogūno skonio: troškinimosi metu svogūnas visiškai ištirps, jo beveik nesimatys. Bet tai suteiks mėsai reikiamo sultingumo. Ant svogūnų uždėkite sviestą, tai taip pat suteiks minkštumo.
Viską padedame ant viryklės, užverdame ir uždengiame dangčiu. Valandą laikome ant nedidelės ugnies. O dabar į mėsą galima įberti druskos, juodųjų pipirų žirnelių, kvapiųjų pipirų ir smulkinto česnako. Vėl uždenkite dangčiu, troškinkite mėsą ant silpnos ugnies dar dvi valandas, kol visiškai bus paruošta.
Pabandykite patiekti šią mėsą su švelnia bulvių koše. Skanaus!