Koks lengviausias patiekalas nustebinti netikėtai atvykstančius svečius? Tikrai įdomios jautienos salotos padės! O kad valgis būtų labai greitas ir patogus, mes pasiūlysime receptą, kuriame visi pagrindiniai ingredientai yra lygiomis dalimis.
Todėl šiandien siūlome salotų receptą, kurios tikrai nebus nepastebėtos net ant gausaus švenčių stalo. Viskas dėka patrauklios išvaizdos, nors patiekalo skonio savybės yra vertos kiekvienos dienos!
Jums reikės:
- 150 g virtos jautienos
- 150 g morkų
- 150 g kietojo sūrio
- 150 g marinuotų agurkų
- 3 virti kiaušiniai (taip pat apie 150 g)
- 250 g majonezo
- 2 šaukštai granatų sėklų
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Virimui paimkite gilų dubenį ir įtieskite jį maistine plėvele. Supjaustykite kiaušinius, atskirdami trynius. Sutarkuokite morka rupia tarka. Tolygiai jas paskleiskite dubens dugne ir ištepkite plonu majonezo sluoksniu. Kitas sluoksnis turėtų būti iš tarkuotų kiaušinio trynių. Dar kartą sutepkite majonezu. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Išklokite lygiu sluoksniu dubenyje ir sutepkite majonezu. Mėsą supjaustykite kubeliais,sudėkite į kitą sluoksnį ir padenkite majonezu. Galite pridėti druskos ir pipirų. Švelniai paspauskite salotas ir išverskite į kitą lėkštę, kad morkų sluoksnis būtų viršuje. Nuimkite maistinę plėvelę. Sutepkite majonezu. Ant viršaus suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Uždėkite kitą majonezo sluoksnį, tolygiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą – leiskite salotoms sumirkti. Prieš patiekiant apibarstykite smulkiai tarkuoti kiaušinio baltymu. Papuoškite granatų sėklomis. Jautienos salotos yra paruoštos!