Tikriausiai žinote, kai lietiniai blynai prilimpa prie keptuvės, tai labai blogai! Nors tai nutinka ne taip dažnai, niekas nėra apsaugotas nuo to. Taip yra todėl, kad skubėjimas, rutina ir daugybė kitų rūpesčių. Todėl šiandien pasidalinsime patarimais, kaip šią problemą pamiršti visiems laikams.
Apskritai, be abejo, tai yra filosofinis klausimas, kodėl blynai plyšta apverčiant. Gal žvaigždės daro įtaką, o gal mėnulis. Kaip manote, ar egzistuoja liūdni blynai? Mes taip pat nežinome, todėl čia pateiktas puikus blynų receptas, kuris lengvai nustebins bet kurį gurmaną.
Raktinių žodžių „plonas ir subtilus“, bet be recepto, žinoma, nepadarysime. Kažkada mes jau siūlėme panašią labai plonų blynų paruošimo formulę, tačiau dabar mes ją patobulinome ir maloniai pasidalinsime niuansais. O prieš tai – patarimai, kaip blynus padaryti kuo plonesnius.
Lengviausias kelias yra nusipirkti specialią keptuvę blynams. Dažnai jis yra visiškai lygi, turi nelipnią dangą ir žemus šonus, o tai savaime yra raktas į plonus ir vienodo dydžio blynus. Jei finansai vis dar yra opi tema, mes optimizuosime turimą paketą.
Kaip žinote, lietiniai blynai nemėgsta didelių riebalų kiekių, todėl įprastas įkaitinimas iki aukštos temperatūros gali nepadėti: pirmasis blynas bus purus. Nesijaudinkite, po pirmo bandymo darykite antrą, rezultatas turėtų būti priimtinas.
Į karštą keptuvę supilkite kelis šaukštus druskos, paskleiskite per visą paviršių ir leiskite tinkamai įkaisti. Keletą minučių palaikykite ant ugnies, tada išpilkite druską, nuplaukite keptuvę vandeniu ir bandykite dar kartą. Prieš tai švelniai sutepkite aliejumi arba taukų gabalėliu. Šį kartą viskas turėtų būti tobula!
Kalbant apie blynų subtilumą: vertinami beveik peršviečiami. Mūsų slaptas ingredientas yra krakmolas. Sumaišykite jį su miltais, todėl blynai bus ploni, o jei ginkluotėje yra ta pati speciali keptuvė, tada tobuli lietiniai blynai garantuoti.
JUMS REIKĖS:
- 4 kiaušiniai
- 4 šaukštai cukraus
- 4 šaukštai aliejus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 2 stiklinės pieno
- 1 stiklinė verdančio vandens
- 2 šaukštai krakmolo
- 2 stiklinės miltų
Gaminimas:
Pirmiausia iki vientisos išplakite kiaušinius, cukrų, druską ir vanilę, tada įpilkite pieno ir augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį, supilkite krakmolą ir palaipsniui įpilkite miltų, maišant. Blynų tešla gauta, pats laikas išbandyti naują keptuvę.
Paruoštą keptuvę sutepkite silikoniniu šepetėliu su augaliniu aliejumi ir pradėkite kepti. Nebūtina skaityti maldų, vis tiek viskas bus gerai. Tešlai ir sukamaisiais judesiais leiskite pasklisti ant visos keptuvės. Tai pareikalaus šiek tiek įgūdžių, jūs išmoksite dviem ar trim bandymais.
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus turėtumėte gauti gerą šūsnį blynų. Kepimo procesą galite baigti tokiu būdu: panardinkite blynus į medų arba naminę grietinę ir, jei norite suvyniokite, galite pradėti juos gaminti su saldžiu ar sūriu varškės įdaru. Tam nėra jokių apribojimų. Gero apetito!