Skanus tortas. Receptas vertas jūsų dėmesio!
Ingredientai (20 cm skersmens formai)
Tešlai:
3 kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus
4 šaukštai medaus
1 šaukštelis sodos
150 g miltų
Kremui:
1 kiaušinis
100 g cukraus
1 šaukštas miltų
250 ml pieno
100 g sviesto
Gaminimas
Tešla:
Plakite cukrų su kiaušiniais, kol susidarys sodri, balta masė.
Medų perpilkite į indą storu dugnu ir įkaitinkite iki 50 laipsnių.
Supilkite sodą (masė putos) ir nuolat maišydami (ant vidutinės ugnies), virinkite, kol gausite tamsios karamelės spalvą.
Įmaišykite karštą medų (po vieną šaukštą) į kiaušinius, išplaktus su cukrumi, nuolat maišydami, kad kiaušinių nesutrauktų.
Įmaišykite išsijotus miltus. Turėtų gautis tešla, kurios konsistencija primena tirštą grietinę.
Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
Kremas:
Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.
Kaitinkite pieno ir kiaušinių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.
Gautą masę supilkite į dubenį, uždenkite plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.
Išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo, sumaišykite su atvėsinta mase ir vėl išplakite.
Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris sluoksnius, sutepkite kremu, papuoškite trupiniais.
Skanaus!