Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Itin paprastas torto „Medutis“ receptas. Išbandykite!

Skanus tortas. Receptas vertas jūsų dėmesio!

Ingredientai (20 cm skersmens formai)

Tešlai:

3 kiaušiniai

1/2 puodelio cukraus

4 šaukštai medaus

1 šaukštelis sodos

150 g miltų

Kremui:

1 kiaušinis

100 g cukraus

1 šaukštas miltų

250 ml pieno

100 g sviesto

Gaminimas

Tešla:

Plakite cukrų su kiaušiniais, kol susidarys sodri, balta masė.

Medų perpilkite į indą storu dugnu ir įkaitinkite iki 50 laipsnių.

Supilkite sodą (masė putos) ir nuolat maišydami (ant vidutinės ugnies), virinkite, kol gausite tamsios karamelės spalvą.

Įmaišykite karštą medų (po vieną šaukštą) į kiaušinius, išplaktus su cukrumi, nuolat maišydami, kad kiaušinių nesutrauktų.

Įmaišykite išsijotus miltus. Turėtų gautis tešla, kurios konsistencija primena tirštą grietinę.

Supilkite tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje.

Kremas:

Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.

Kaitinkite pieno ir kiaušinių mišinį ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės.

Gautą masę supilkite į dubenį, uždenkite plėvele ir leiskite visiškai atvėsti.

Išplakite kambario temperatūros sviestą iki baltumo, sumaišykite su atvėsinta mase ir vėl išplakite.

Atvėsintą biskvitą supjaustykite į tris sluoksnius, sutepkite kremu, papuoškite trupiniais.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---