Šis tortas paruošiamas paprastai ir greitai, o jo skonis primena ledų.
Sudėtis
Trupiniams:
70 g cukraus
250 g miltų
130-150 g sviesto
Kremui:
500 g grietinės
2 kiaušiniai
2 šaukštai krakmolo
50 g sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
150 g cukraus
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite 250 g miltų, 70 g cukraus ir 150 g tarkuoto sviesto. Sutrinkite sviestą su šiais ingredientais į trupinius.
Gautus trupinius pakepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies iki auksinės spalvos.
Toliau gaminkite kremą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Toliau supilkite grietinę. Vėl gerai išmaišykite.
Kremą uždėkite ant ugnies ir visą laiką maišykite, kol sutirštės. Tada sudėkite 40-50 g sviesto, gerai išmaišykite.
Pabarstykite lėkštės dugną gautais trupiniais. Sluoksnis turėtų būti plonas. Kitam sluoksniui paskleiskite karštą kremą. Ir taip sluoksniuokite: trupiniai, kremas, trupiniai, kremas. Paskutinis sluoksnis turėtų būti kremo, o viršų galite pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Tortą padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!