Ar mėgstate gaminius su aguonomis? Tada šis receptas kaip tik jums! Ir net nereikės daug vargti, nes kaip tešla čia puikiai tinka pita duonelės lavašai.
Reikės:
1 plonos pita duonos
150 ml pieno
1 šaukšto cukraus
4 šaukštų aguonų
1 kiaušinio
vanilės
Paruošimas:
Supilkite cukrų į pieną ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Po to suberkite aguonas. Virkite pieną su aguonomis dar 5 minutes. Tada išjunkite ugnį ir leiskite mišiniui nusistovėti.
Į atvėsintą mišinį sudėkite kiaušinio baltymą ir užbarstykite vanilės, viską išmaišykite. Gautą įdarą pasiskirstykite ant pita duonelės.
Susukite pita duoną į sandarų ritinį, apipjaustykite kraštus, kad būtų lygūs. Paviršių sutepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 20 minučių.
Skanaus!