Beprotiškai skanaus riešutų pyrago receptas. Jis nėra pats lengviausias, tačiau ir ne toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti. Būtinai išmėginkite!
Produktai
Tešlai:
1 šaukštelis miltų
150 g graikinių riešutų
150 g cukraus
4 kiaušinio baltymai
žiupsnelis druskos
šiek tiek citrinos rūgštelės
Įdarui:
80 + 30 + 5 g juodojo šokolado
1 šaukštas cukraus pudros
300 ml sviestinio kremo
Gaminimas
Paskrudinkite graikinius riešutus sausoje keptuvėje ir sutrinkite, bet ne iki miltų.
Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir citrinos rūgštelės (galite įdėti kelis lašus citrinos sulčių). Palaipsniui suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Į masę suberkite miltus, riešutus, išmaišykite iki vientisos masės.
Iš kepimo popieriaus iškirpkite 6 18 cm skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą apibarstykite miltais ir ant jų paskirstykite tešlą.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 C. Kiekvieną pyragą kepkite apie 5 minutes. Išėmę iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir nuimkite nuo popieriaus. Būtina labai atsargiai atskirti, nes pyragai lengvai lūžta.
Vandens vonelėje ištirpinkite 80 g juodojo šokolado. Šepetėliu sutepkite 5 pyragus šokoladu, šeštąjį palikite be šokolado. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Į sviestinė kremą suberkite 1 šaukštą cukraus pudros. Išplakite. Atskirame dubenyje atidėkite 4 šaukštus kremo. Į likusį kremą sudėkite 30 g tarkuoto šokolado, išmaišykite.
Dabar surinkite pyragą. Ant kiekvieno pyrago paskirstykite kremą su šokoladu. Uždėkite ir viršutinį pyragą be šokolado. Torto šonus ir viršų sutepkite grietinėle be šokolado. Apibarstykite tarkuotu šokoladu. Padėkite į šaldytuvą. Palaikykite porą valandų.