Skaniausi receptai paprastai yra patys paprasčiausi. Šia taisykle pasižymi ir Itališkas pyragas „12 šaukštų“: tereikia paruošti nepretenzingą tešlą ir įdėti ją į orkaitę. Po pusvalandžio ant jūsų stalo bus puikus itališkas pyragas, kuris nepalieka abejingų.
Paruošti pyragą „12 šaukštų“ nebus jokių sunkumų net nepatyrusiai namų šeimininkei. Jo pavadinimas atskleidžia šio recepto bruožą – pagrindiniai ingredientai matuojami šaukštais.
Jums reikės:
- Kiaušiniai 3 vnt
- Cukrus 12 šaukštų
- Saulėgrąžų aliejus 12 šaukštų
- Pienas 12 šaukštų
- Kvietiniai miltai 12 šaukštų
- Kepimo milteliai 8 g
- Citrina 0,5 vnt
- Druska
- Cukraus pudra pabarstyti
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos iki purumo. Įpilkite cukraus ir plakite, kol masė pašviesės. Supilkite pieną ir augalinį aliejų, išspauskite pusės citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Miltus išsijokite su kepimo milteliais ir išmaišykite vidutinio tankumo tešlą.
Kepimo indą įtieskite kepimo popieriumi, supilkite į tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir kepkite pyragą 30 minučių.
Itališkas pyragas „12 šaukštai” gali būti dekoruotas pagal poreikį: uogos, glaistas, mėtos, vaisiai, šokoladas, kakava, ir bet kurie kiti produktai. Todėl desertas gaunamas kiekvieną kartą skirtingas, bet visada skanus ir lengvas.