Mielieji, norime jus supažindinti su originaliu patiekalu – „Fritata“. Itališkas omletas skanus, tikrai pasigailėsite, kad neišbandėte jo anksčiau. Jo kvapas virtuvėje pradžiugins visus namiškius. Būtinai išbandykite šį patiekalą, kuris puikiai tiks pusryčiams!
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 4 vienetai;
- Dešra – 100 gramų;
- Paprika – 1 vienetas;
- Sūris – 30 gramų;
- Bulvės – 3 vienetai;
- Svogūnas – 1 vienetas;
- Žalumynai – pagal skonį;
- Druska, pipirai – pagal skonį.
Gaminimas:
- Pirmiausia išvirkite bulves.
- Kol jos verda, svogūną supjaustykite žiedais, o papriką kubeliais ar juostelėmis.
- Dešrą taip pat supjaustykite kubeliais.
- Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūną ir papriką. Kepkite 5 minutes.
- Tada sudėkite supjaustytas virtas bulves. Pagardinkite ingredientus druska ir pipirais. Viską sumaišykite ir kepkite, kol svogūnai taps auksinės spalvos.
- Jei norite, pridėkite ir kitokių prieskonių.
- Tuomet paimkite gilų dubenį, įmuškite ten kiaušinius, išplakite. Tada sudėkite į kiaušinius dešrą ir išmaišykite.
- Kepimo inde paskirstykite pakepintas daržoves, o ant viršaus užpilkite kiaušinių mišinį su susmulkinta dešra.
- Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Likus penkioms minutėms iki kepimo baigimo, apibarstykite omletą sūriu.
Skanaus! Jei norite, baigtas patiekalas gali būti papuoštas susmulkintais žalumynais. Garantuojame, kad itališkas omletas jums patiks!