„Ciabatta“ duonoje yra stebėtinai mažai kalorijų. Tai rodo, kad tinkamai paruoštuose tokio tipo kepiniuose yra daug mažiau angliavandenių nei kituose. Ir viskas dėka ilgalaikio rūgimo: tešla ilgai gaminama, ir per tą laiką joje susidaro naudingosios rūgštys.
Kaip ir daugelį itališkų patiekalų , šią duoną galima ir reikia gaminti namuose! Be jokio duonos aparato ar specialaus sūrio. Todėl mes atkreipiame jūsų dėmesį į „Ciabatta“ receptą, pagal kurį ji gausis nuostabi, su traškia auksine pluta.
Jums reikės:
- Kvietiniai miltai 450 g
- Vanduo 400 ml
- Mielės 2 g
- Druska 1 šaukštelis
Gaminimas:
Išsijokite miltus (400g) į didelį dubenį su aukštais kraštais, kuriame minkysite tešlą. Įpilkite druskos ir išmaišykite.
Supilkite mieles į šiltą vandenį (viskas gerai, 2 g mielių ir 400 ml vandens). Tada lėtai į miltus įpilkite vandens su mielėmis, sumaišykite, kad gautųsi tešla.
O dabar pagrindinis dalykas: indą uždenkite audiniu ir palikite tešlą fermentuotis kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų (daugiausia 20). Dėl šios priežasties tešla pasirodys tokia, kokia turėtų būti tikra „Ciabatta“.
Ant stalo supilkite likusius 50 g miltų, atsargiai išklokite tešlą ant stalo, šiek tiek minkykite ir uždenkite. Leiskite pastovėti dar 2–3 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Tešlą sudėkite į karštą formą. Ir įdėkite į orkaitę. Įdėkite karšto vandens indą orkaitės apačioje.
Kepkite duoną 20 minučių. Tada pašalinkite vandens indą ir kepkite dar 15 minučių.