Kuomet į namus pasikviečiame svečių, visuomet susiduriame su dilema – o ką gi jiems dabar pagaminus? Iš dalies visiems patinka paprasti užkandžiai: traškučiai, sūris ar kt., bet kita vertus, norisi juos kaip nors nustebinti. Jei šiame tekste jau įžvelgėte save – tuomet šis paprasto, bet itin gardaus užkandžio receptas tikrai jums!
Jums reikės:
2 didelių bulvių
Aliejaus
Druskos
Kelių pjaustytų dešrelių, daktariškos arba vytintos dešros (priklauso nuo skonio)
1 mažo pomidoro
2 žaliųjų paprikų
Svogūnų laiškų
Konservuotų kukurūzų
1 indelio tarkuoto sūrio
Kečupo
1 indelio pomidorų pastos ar tyrės
Taip pat juodųjų pipirų ir čiobrelių pagal skonį
Paruošimas:
- Bulves nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Tuomet ant kiekvienos skiltelės peiliu padarykite negilius įbrėžimus, primenančius tinklelį. Giliai pjauti nereikia, nes tuomet bulvės skiltelė suskils.
2. Sudėkite bulvių skilteles ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriu. Tuomet aptepkite jas aliejumi ir apibarstykite druska.
4. Dabar paruoškite padažą – sumaišykite pomidorų pastą arba tyrę, prieskonius – juoduosius pipirus, čiobrelius bei įpilkite šiek tiek aliejaus. Silikoniniu šepetėliu patepkite kiekvieną bulvę.
5. Na, o dabar dėkite pagardus. Tiesa, svarbu laikytis štai tokios tvarkos: pirmiausia dedamas sūris, tuomet dešra, pomidorai, paprika, kukurūzai, o tuomet vėl sluoksnis sūrio. Žinoma, pagardų galite pridėti ir pagal savo skonį.
6. Bulvių sumuštinukus kepkite iki 200 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Skanaus!