Šis desertas pavergs jūsų skonio receptorius po pirmo kąsnio!
Sudėtis
Citrininiam kremui
- 3 citrinos
- 4 kiaušiniai
- 200 g cukraus pudros
- 100 g sviesto
Morengui
- 2 kiaušinio baltymai
- 25 g cukraus
Neprivaloma
- sausainiai
Paruošimas
Nulupkite citrinų žieveles ir išspauskite sultis. Kruopščiai išmaišykite cukraus pudrą su citrinų žievele. Leiskite pastovėti apie 10 minučių. Kiaušinius išplakite maišytuvu ir sumaišykite su cukraus pudros mase, supilkite citrinų sultis ir kruopščiai išmaišykite. Viską perkelkite į puodą ir nuolat maišydamas kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kai citrinų masė sutirštės, nukelkite ją nuo ugnies ir įmaišykite sviestą. Paruoškite taures. Į jas sluoksniais sudėkite: sausainių trupiniai, citrinų kremas. Iki standumo maišytuvu išplakite 2 kiaušinio baltymus ir cukrų.
Kiekvienos taurės viršuje uždėkite morengo. Taures su desertu sudėkite į puodą, į jį įpilkite verdančio vandens ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 C. Kepkite, kol viršus taps auksinis.
Paruoštą desertą atvėsinkite ir patiekite.