Šie batonai tikrai labai paprasti ir tikrai labai skanūs. Galite greitai juos pasidaryti, kai tik panorėsite. Tešla yra paprasta ir su ja lengva dirbti. Iš tos pačios tešlos kepiau ir mažesnius duonos kepaliukus.
Jums reikės (2 dideliems batonams):
- 3 arbatinių šaukštelių sausų mielių;
- 3 stiklinių paprastų miltų;
- 1 puodelio vandens;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
- 1 žiupsnelio cukraus.
Neprivaloma:
- Kmynai;
- Sėklos;
- Stambiagrūdė druska.
Gaminimo eiga:
Mieles gaminame iš cukraus, šilto vandens, miltų. Leiskite mielėms pakilti – taip, net jei tai yra sausos mielės. Miltus sumaišykite su druska, suberkite mieles ir aliejų ir išmaišykite minkštą tešlą. Leiskite pakilti šiltoje vietoje. Leiskite tešlai kilti, kol jos tūris padidės dvigubai – apie valandą. Tada ant miltais apibarstyto stalo formuokite du batonus. Vėl uždenkite juos ir palikite kilti dar pusvalandžiui.
Tuo tarpu orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Atidenkite batonus ir padarykite tris įstrižus pjūvius ant kiekvieno maždaug viduryje. Atidarykite karštą orkaitę ir ant dugno dėkite indą, į kurį įpilkite apie ketvirtadalį puodelio vandens. Padėkite kepimo formą su batonais ir greitai uždarykite, kad neišgaruotų garai. Kepkite apie 20 minučių iki auksinės spalvos. Linkime jums gero apetito!