Ispaniška česnakų sriuba yra tikras kulinarinis šedevras. Būtinai pabandykite jos išsivirti, nepasigailėsite. Šis patiekalas tinka vakarienei.
Ingredientai:
- alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- česnakas – 8 didelės skiltelės
- kubeliais pjaustyta duona – 1 puodelis
- rūkytos paprikos prieskoniai – 1/2 arbatinio šaukštelio
- vanduo – 6 puodeliai
- druska – 2 arbatiniai šaukšteliai
- lauro lapai – 4 vnt.
- kiaušiniai – 3 vnt.
Gaminimas:
Į verdantį vandenį įdėkite 2 šaukštelius druskos ir lauro lapus. Tada sumažinkite ugnį ir palikite puodą ant viryklės lėtai virti. Atskirai puode įkaitinkite aliejų. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, apie 5 minutes. Suberkite duonos gabalėlius ir nuolat maišydami pakepkite dar porą minučių.
Suberkite paprikos prieskonius ir išmaišykite. Tada česnakus užpilkite verdančiu vandeniu su lauro lapeliais. Dar virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Įberkite druskos, jei trūksta. Išimkite lauro lapus. Kiaušinius išplakite ir nuolat maišant lėtai supilkite į sriubą. Iš karto patiekite patiekalą. Skanaus!