Nors šis receptas pirmiausia skirtas stintenėms, jį pritaikyti galima ir kitoms jūsų mėgstamoms žuvims!
Sudėtis:
500 g stintenių
1 šaukštelis cukraus
2 šaukšteliai druskos
350 ml vandens
3 šaukšteliai acto
3 lauro lapai
10 juodųjų pipirų žirnelių
3 šaukšteliai garstyčių grūdelių
Gaminimas:
Pasiruoškite marinatą. Užvirkite vandenį, sudėkite į jį visus prieskonius ir virkite apie 5 minutes, tada atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Paruoškite žuvį, gerai ją nuplaukite ir sudėkite į gilų indą.
Užpilkite žuvį marinatu, uždenkite plėvele ar dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Tada išimkite, pamaišykite ir vėl padėkite parai į šaldytuvą.