Kartais lupant kiaušinius prarandame nemažą kiekį produkto, nes kartu su lukštu nusilupa ir dalis kiaušinio baltymo. Būtent todėl nusprendėme papasakoti, kaip virti kiaušinius, kad jie nusiluptų kur kas paprasčiau. Verdant kiaušinius tereikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų, ir tuomet lukštus galėsite pašalinti vos per kelias akimirkas.
Kokia yra lengvo kiaušinių nulupimo paslaptis?
Daugeliu atvejų kiaušiniai turi patirti „šilumos šoką“.
Išvirtus kiaušinius sudėkite į indą su vandeniu, į kurį įdėkite ir kelis ledo kubelius.
Palaukite kelias minutes, ir tada nulupkite kiaušinius.
Įdėkite karštus kiaušinius į dubenį su šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų, o tada nulupkite.
Kiaušinius lengviausia nulupti tada, kai jie švieži.
Kuo senesnis kiaušinis, tuo sunkiau jį nulupti.
Jei neturite ledo kubelių, galite padėti kiaušinius po tekančiu šaltu vandeniu.
Pirmiausia kiaušinį nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, o tada šaukštu stipriai patapšnokite į storesnę kiaušino pusę, kad šaltas vanduo patektų po lukštu.
Lukštas lengvai atsiskirs nuo kiaušinio ir galėsite lengvai jį nulupti.
Jei ši gudrybė nepasiteisina, siūlome išbandyti dar vieną metodą.
Kietai virtus kiaušinius bus lengviau nulupti, jei juos išvirsite šiek tiek pasūdytame vandenyje su trupučiu riebalų. Kai kiaušiniai išvirs, padėkite juos po šaltu tekančiu vandeniu.
Ši procedūra užtikrins, kad kiaušinius lengvai nulups net ir vaikai. Baltymas liks visiškai nepažeistas.
Kitos gudrybės, kurias verta žinoti
Jei norite greitai ir be didelių pastangų nulupti virtus kiaušinius, galite išbandyti vieną iš žemiau išvardintų gudrybių.
Pavyzdžiui, kiaušinį su įskilusiu lukštu galite pamirkyti šaltame vandenyje. Kai kiaušinis atvės, jį galėsite lengvai nulupti.
Taip pat į verdantį vandenį galite įpilti arbatinį šaukštelį sodos.
Kepimo soda padidina kiaušinių pH ir padeda kiaušinio baltymui lengviau atsiskirti nuo lukšto.
Kai tik vanduo puode užvirs, įberkite šaukštelį sodos ir leiskite užvirti kartu su kiaušiniais.
Virimas turėtų užtrukti tiek pat laiko, kiek ir be sodos. Kai kiaušiniai atvės, juos galėsite nulupti be didelių pastangų.
Kiek laiko reikia virti kiaušinius?
Tiesiog pažiūrėkite į šią nuotrauką ir visada žinosite, kiek laiko reikia virti kiaušinius!
Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę?
Ruošdami kiaušinienę įberkite kukurūzų krakmolo. Krakmolas pagerina galutinio patiekalo skonį ir pagreitina gaminimo procesą.
Jei norite, kad kepamas trynys nesuirtų, kiaušinienės ruošimui reikės šiek tiek sviesto, kiaušinio ir druskos.
Keptuvėje ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio sviesto, įmuškite kiaušinį ir kepkite 4 minutes.
Įberkite šiek tiek druskos.
Štai ir viskas.
Kiaušinienė atrodys tikrai estetiškai.
Skaniausi kiaušiniai
Jums reikės:
- Šviežių kiaušinių
- Porcelianinių dubenėlių
- Didesnio puodo
- Garų sietelio
Kaip gaminti?
Į kiekvieną dubenį įmuškite po vieną kiaušinį.
Dubenėlius sudėkite į garų sietelį ir padėkite ant puodo su verdančiu vandeniu.
Uždenkite dangčiu ir palaukite 6 minutes.
Po 6 minučių nukelkite kiaušinius nuo viryklės ir nupilkite vandenį iš dubenėlių.
Silikonine mentele atsargiai išimkite kiaušinius iš dubenėlio ir galėsite juos patiekti arba panaudoti salotų ar sumuštinių ruošimui.
Sėkmės!