Skanus kiaušinių vyniotinis – tai omletas su grietinėlės sūriu ir morkomis! Paprastas ir greitas užkandžių receptas.
Sudėtis
Omletui:
4 kiaušiniai
100 g grietinės
2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 g grietinėlės sūrio
3 morkos
50 g grietinės arba majonezo
2 skiltelės česnako
druska pagal skonį
Gaminimas:
Įmuškite kiaušinius į dubenį ir išplakite su šluotele ar maišytuvu, įbėrę žiupsnelį druskos. Supilkite grietinę ir aliejų. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Paruoškite kepimo indą. Išklokite jį kepimo popieriumi, patepkite aliejumi ar sviestu. Supilkite kiaušinių masę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite omletą maždaug 15 ar 20 minučių.
Toliau ruoškite įdarą. Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Uždėkite keptuvę ant ugnies, pašildykite šiek tiek aliejaus ir sudėkite morkas. Pabarstykite druska.
Maišydami pakepinkite morkas, kad suminkštėtų. Tada perkelkite į dubenį.
Sušaldykite greitinėlės sūrį šaldiklyje ir sutarkuokite smulkia tarka. Česnaką nulupkite ir išspauskite.
Į dubenį su morkomis sudėkite grietinę arba majonezą, česnaką ir sūrį. Viską gerai išmaišykite. Omleto įdaras yra paruoštas.
Kai iškeps, išimkite omletą iš orkaitės kartu su kepimo popieriumi ir atvėsinkite. Tada ant omleto paviršiaus paskleiskite įdarą, palikdami vieną kraštą laisvą. Omletą su įdaru suvyniokite į ritinį, naudodami kepimo popierių.
Omletą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kiti galimi įdarai:
sūris su česnaku ir majonezu
grietinėlės sūris su krabų lazdelėmis
žolelės ir sūris
varškė su žolelėmis
žuvies konservai su sūriu
Skanaus!