Nesugalvojate, kaip įdomiau nei įprasta pasigaminti bulves? Pamėginkite šį receptą!
Reikės:
1 kg bulvių;
70 ml augalinio aliejaus;
3 petražolių šakelių;
100 g jūsų pasirinkto kietojo sūrio;
prieskonių (paprikų, juodųjų pipirų, druskos, džiovintų česnakų)
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Nulupkite, supjaustykite bulves. Sudėkite jas į kepimo skardą. Sumaišykite su aliejumi ir prieskoniais.
Pašaukite skardą į orkaitę 15 min. Tada išimkite, gerai sumaišykite bulves ir kepkite dar 15 min.
Sutarkuokite sūrį. Tolygiai paskleiskite jį ant bulvių.
Susmulkinkite petražoles. Suberkite ant sūrio sluoksnio ir vėl pašaukite skardą į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.
Valgykite praėjus 5-10 min. po iškepimo, kad patiekalas būtų spėjęs pravėsti. Labai tinka su daržovių salotomis, ypač šviežių kopūstų ir agurkų.
Skanaus!