Juk smagu išbandyti ką nors nauja, tiesa? O šitaip marinuotas viščiukas tikrai bus be galo skanus!
Sudėtis:
viščiukas (maždaug 1,5 kg)
alyvuogių aliejus
druska
malti juodieji pipirai
1-2 šaukštai sviesto
10 skiltelių česnako
2 citrinos
0,5 cinamono lazdelės
sauja šalavijo
565 ml pieno
Gaminimas:
Pašlakstykite viščiuką dalimi išlydyto sviesto ir įtrinkite druska bei pipirais.
Likusį sviestą supilkite į keptuvę ir ten sudėkite viščiuką. Apkepkite jį iš visų pusių.
Nulupkite česnaką. Nulupkite citrinų žieveles.
Į kepimo formą sudėkite cinamoną, česnaką, citrinos žievelę ir išmaišykite.
Sudėkite šalaviją, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite. Supilkite pieną. Sudėkite viščiuką ir išspauskite vienos citrinos sultis.
Tada kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.
Patiekite vištieną su padažu, kuriame ji buvo kepta.
Skanaus!