Cukinijos yra skanios ir sveikos daržovės, kurių vasarą galite valgyti kiek tik norite. Pabandykite ją paruošti pagal šį naują receptą – patiekalas primins picą, tačiau bus lengvesnis ir daug skanesnis. Šis patiekalas tinka ir tiems žmonėms, kurie šiuo metu laikosi dietos.
Reikės:
- 500 g cukinijos;
- 3 vidutinio dydžio kiaušinių;
- 4 šaukštų miltų;
- 1 didelio pomidoro;
- 60 gramų kietojo sūrio;
- saujelės krapų;
- džiovintų arba šviežių bazilikų;
- druskos (pagal skonį);
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- manų kruopų ar džiūvėsėlių;
- augalinio aliejaus.
Gaminimas:
Sutarkuokite nuplautas cukinijas ir kruopščiai išspauskite iš jų sultis – jums jų nereikės ruošiant maistą.
Į gilų dubenį su sutarkuota cukinija įmuškite kiaušinius ir džiovintą arba susmulkintą baziliką. Jei sūris nėra per daug sūrus, galite įdėti šiek tiek druskos.
Į sukurtą „tešlą” supilkite miltus, kepimo miltelius ir susmulkintus krapus. Viską gerai išmaišykite, turėtumėte gauti vientisą konsistenciją.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno uždėkite truputį džiūvėsėlių ar kruopų. Ant jų užpilkite skystą tešlą ir tolygiai paskirstykite.
Ant tešlos uždėkite supjaustytus pomidorus ir tarkuoto sūrio. Kepkite cukinijos picą 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Iškepus išimkite iš orkaitės ir prieš patiekiant leiskite picai šiek tiek atvėsti.
Žinoma, į picą, jei norite, galite pridėti saliamio ar grybų.
Skanaus!
Cukinijų blynai. Sveikas ir labai skanus patiekalas, kai nenorite mėsos!
Patyrusi šeimininkė sunkiai gali įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi vasarinė daržovė turi didelę naudą ir tinka įvairiausiems kulinarijos šedevrams, nesvarbu, ar tai būtų pagrindiniai patiekalai, ar užkandžiai. O cukinijų blynai yra tiesiog tobulas patiekalas bet kuriuo paros metu.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip gali būti iškepti cukinijų blynai, kurie užims jiems tinkamą vietą ant jūsų stalo. Šiam burnoje tirpstančiam patiekalui paruošti reikia namuose esančių produktų ir šiek tiek laiko.
CUKINIJŲ BLYNAI
Jums reikės:
- 7 vidutinės cukinijos
- 200-300 g apdžiuvusios duonos
- 5-6 skiltelės česnako
- 2 kiaušiniai
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite cukinijas, nulupkite odelę ir išpjaukite sėklas. Pašalinkite galus.
Sutarkuokite cukinijas su vidutinio dydžio tarka, pabarstykite druska. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Tuo tarpu duoną iki trupinių sumalkite trintuvu. Galite tiesiog trupinti duoną rankomis, bet tai užtruks ilgiau, o trupiniai nebus pakankamai maži.
Česnaką nulupkite ir išspauskite.
Gerai išspauskite sutarkuotą cukinijos minkštimą, kad pašalintumėte sultis.
Į išspaustą minkštimą suberkite duonos trupinius, česnaką ir įmuškite kiaušinius. Įberkite smulkintos paprikos ir gerai išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite blynus ir gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite dideliame kiekyje aliejaus iki aukso rudumo spalvos. Skanaus!
Kai blynai iškeps, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu ir patiekite su grietine. Be to, jie yra nuostabiai skanūs ne ką tik iškepę, bet net ir atvėsę.