Imbieriniai sausainiai yra kvapnus ir skanus kepinys, puikiai tinkantis per šventes. Jais galite papuošti eglutę ar padovanoti draugams, taip pat galite jais mėgautis prie arbatos ar papuošti spalvotu glaistu.
Imbieriniams sausainiams tešla paruošiama iš anksto. Ji turėtų pastovėti vieną dieną. Sėkmės!
Ingredientai:
- Miltai – 4 ir 1/4 stiklinės;
- Cukrus – 1 stiklinė;
- Sviestas – 140 gramų;
- Medus – 3 ir 1/2 valgomojo šaukšto;
- Vanduo – 1/2 stiklinės;
- Soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- Cinamonas – 1 ir 1/2 arbatinio šaukštelio;
- Malti imbierai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- Gvazdikėliai – 1/2 arbatinio šaukštelio;
- Kiaušinio baltymas – 1 vnt.;
- Cukraus pudra – 1 ir 1/2 stiklinės;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
Į puodą įpilkite cukraus, medaus ir vandens. Uždėkite vidutinę ugnį ir retkarčiais pamaišydami palaukite, kol ištirps cukrus.
Įdėkite sviestą ir pridėkite prieskonių – cinamono, imbiero, gvazdikėlių. Kai sviestas ištirps, nukelkite puodą nuo ugnies.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.
Į miltus supilkite šiltą prieskonių, cukraus ir sviesto mišinį. Išmaišykite ir suminkykite tešlą.
Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
Kitą dieną įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 laipsnių. Tešla turi būti kambario temperatūros. Nuplėškite nedidelį tešlos gabalėlį ir gana plonai iškočiokite. Peiliuku ar formelėmis padarykite sausainius.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite ant jos sausainius ir pašaukite į orkaitę 5-6 minutėms. Imbieriniai sausainiai iškeps labai greitai!
Kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinos sultis išplakite iki vientisos masės. Gautą mišinį suberkite į sandariai uždaromą maišelį, kurio kampelį prakirpkite.
Papuoškite sausainius glajumi. Palaukite, kol jis sukietės, ir patiekite. Skanaus!
Vaizdo įrašas: