Ar norisi ko nors skanaus prie arbatos? Aguonų vyniotinis puikus pasirinkimas! Šiandien dalinamės jo receptu, tad būtinai išbandykite!
Ingredientai:
- paruošta tešla – 500 g
- aguonos – 200 g
- kiaušinis – 1 vnt.
- cukrus – 200 g
- pienas – 1 valgomasis šaukštas
- vanduo – 0,5 l
- druska – žiupsnelis.
Gaminimas:
Užpilkite aguonas vandeniu ir virkite pusvalandį, tada nusunkite vandenį ir aguonas perleiskite per mėsmalę su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Nusipirktą, jau pagamintą, tešlą padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonai ir padenkite aguonų įdaru, tada suvyniokite.
Aguonų vyniotinius sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir patepkite išplaktu kiaušiniu. Vyniotinių viršų apibarstykite sausomis aguonomis. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.