Sūrio padažą galima derinti su skirtingais produktais – salotomis, bulvių koše ir kitais.
Bet, žinoma, tradicinis ir labiausiai paplitęs variantas yra į makaronus dėti švelnų ir tuo pačiu pikantišką padažą.
Norint paruošti skanų ir natūralų sūrio padažą makaronams, jums reikės šių ingredientų:
pieno 150 ml
minkšto sūrio 200 g
paprika, druska, juodieji pipirai (pagal skonį)
Gaminimas:
Supjaustykite sūrį.
Į nedidelį puodą supilkite 150 ml pieno, kuris turi būti gerai pašildytas, bet, labai svarbu, neužvirtas.
Tada pašildę pieną iki norimos būklės, į keptuvę, ant šilto pieno, sudėkite iš anksto supjaustytą minkštą sūrį.
Gautą masę reikia nuolat maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sūris pradės tirpti. Kai sūris išsilydo, puodą nukelkite nuo ugnies, nepaliaudami maišyti.
Dėl tokio maišymo pieno-sūrio masė turėtų būti tiršta ir vienoda. Įberkite druskos, pipirų, paprikos pagal skonį. Papriką galite pakeisti kariu.
Tada užpilkite gautą padažą ant patiekalo.
Norint, kad patiekalas būtų kuo skanesnis, geriausia padažą užpilti prieš pat patiekiant – tada padažas visiškai išlaikys skonį, bus kvapnus ir skanus.
Sūrio padažas jūsų patiekalus padarys įdomesnius ir įsimenamiausius!