Kartais sunku sugalvoti originalų užkandį iš įprastų ingredientų. Šiandien papasakosime apie greitą užkandį, kurio dar nebandėte, tai – įdaryti svogūnai!
ĮDARYTI SVOGŪNAI
Nedaug žmonių pagalvoja apie svogūnus, kai kalbame apie įdarytas daržoves. Paprikos ar net pomidorai būna naudojami dažniausiai. Bet įdarytų svogūnų receptas yra pažįstamas nedaugeliui.
Kepti įdaryti svogūnai atrodys nuostabiai ant šventinio stalo. Svarbiausia tinkamai paruošti ryžius!
Jums reikės:
- 4 svogūnų
- 100 ml augalinio aliejaus
- 160 g kedro riešutų
- 100 g ryžių
- 50 g razinų
- 10 g ciberžolės
- 1 šaukštelio citrinų žievelių
- 1 kiaušinio
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Svogūnus blanširuokite sūdytame vandenyje. Vandenį užvirkite ir ten 10 min. panardinkite svogūnus su lukštais. Paskui svogūnus nulupkite, nepamirškite šiek tiek nupjauti apačios.
Atsargiai išimkite vidurį, palikite tik 3 išorinius sluoksnius. Susmulkinkite peiliu pusę sluoksnių, kuriuos išėmėte. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite į ją smulkintus svogūnus ir riešutus.
Po 5 minučių suberkite ryžius, razinas, citrinų žievelę ir ciberžolę. Šie ingredientai turi būti užpilti skysčiu, kuris liko po svogūnų virimo.
Viską troškinkite uždengę maždaug 15 minučių, tada įpilkite druskos ir pipirų. Įmuškite kiaušinį į ryžių mišinį, išmaišykite. Dabar užpildykite svogūnus šiuo įdaru. Svogūnus reikia kepti pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje. Traškių sultingų svogūnų mėgėjai bus patenkinti šiuo patiekalu! Skanaus!