Ši kartą jums siūlome pagaminti labai skanų, lengvai paruošiamą ir kiek neįprastą užkandį. Įdaryti pievagrybiai tikrai nustebins jūsų svečius. Jie labai skanūs bei truputį aštrūs.
Ingredientai:
- Dideli pievagrybiai – 300 gramų;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį;
- Svogūnai – 1 vienetas;
- Morkos – 1 vienetas;
- Kietasis sūris – 80 gramų;
- Grietinė – 2 valgomieji šaukštai;
- Švieži žalumynai.
Gaminimas:
- Nupjaukite prievagrybių ir šiek tiek minkštimo, bet stenkitės nepažeisti grybo viršūnės.
- Pakepinkite jas bei pagardinkite druska ir pipirais.
- Grybų kotus ir minkštimą smulkiai supjaustykite.
- Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
- Morką nulupkite ir sutarkuokite.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir pakepinkite joje svogūnus iki skaidrumo, tuomet sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes.
- Tada sudėkite susmulkintus grybus ir kepkite 5-10 minučių. Nukelkite nuo ugnies.
- Sutarkuokite sūrį. Sumaišykite pusę sūrio su įdaru ir užpildykite juo grybų viršūnėles.
- Ant įdarytų pievagrybių sudėkite likusį sūrį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 15 minučių.
Įdaryti pievagrybiai tikrai sužavės visus svečius. Jiems iškepus, papuoškite pasirinktais žalumynais. Skanaus!