Ingredientai:
Baklažanai – 5 vienetai;
malta jautiena – 250 g;
svogūnai – 4 vnt.;
česnakai – 2 skiltelės;
saldžiosios paprikos – 2 vnt.;
petražolės;
augalinis aliejus;
druska, pipirai pagal skonį;
cukrus – 0,5 šaukštelio.
Padažui:
pomidorų pasta – 2 šaukštai;
vanduo – 1,5 puodelio.
Gaminimas:
Nupjaukite odeles nuo baklažanų, kaip parodyta nuotraukoje.
Iš vienos pusės padarykite gilų išilginį pjūvį ir palikite 30 minučių užpylus pasūdytu vandeniu, kad išnyktų kartumas.
Tada nusausinkite ir ištepkite augaliniu aliejumi. Baklažanus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180ºC temperatūros, kol suminkštės. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus ir susmulkinkite česnakus. Apkepkite augaliniame aliejuje.
Suberkite smulkintas paprikas ir kapotas petražoles. Į keptuvę suberkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir pakepinkite.
Išimkite baklažanus iš orkaitės ir šaukšto bei peilio pagalba atidarykite, kad viduje galėtume suformuoti vietą, kur sudėti įdarą.
Tam šaukštu galite šiek tiek suspausti vidurį, kad ši vieta būtų didesnė. Pabarstykite vidų cukrumi.
Sandariai užpildykite mėsos įdaru ir papuoškite pomidorų griežinėliais ir saldžiųjų pipirų gabalėliais.
Pomidorų pastą praskieskite vandeniu ir supilkite į kepimo skardą. Kepkite 180°C temperatūroje 20-30 minučių.
Skanaus!