Tai vienas geriausių vyniotinių, kokius jums teko ragauti! Ypač jei mėgstate cukinijas. Jis atrodo puikiai ir tinka pavaišinti svečius.
Sudėtis
- 2-3 cukinijos
- 5 kiaušiniai
- druska ir pipirai pagal skonį
- 3 šaukštai miltų
- 400-450 g maltos mėsos
- 150 g sūrio
Gaminimas
Pirmiausia patroškinkite maltą mėsą, kol suminkštės ir leiskite atvėsti. Tada nupjaukite cukinijos galus, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Įberkite druskos, išmaišykite ir palikite kurį laiką pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
Kiaušinius sumaišykite su druska ir pipirais atskirame dubenyje. Tada pašalinkite sultis iš cukinijų, gerai išspauskite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite, kad susidarytų vienalytė masė, ir suberkite miltus. Vėl viską gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir šiek tiek sutepkite aliejumi. Supilkite cukinijų masę ir šaukštu paskleiskite per visą paviršių. Kepkite orkaitėje, 200 ° C temperatūroje, apie 25 minutes.
Kol kepa cukinijos pagrindas, sutarkuokite sūrį. Sudėkite jį į troškintą, atvėsintą maltą mėsą ir sumaišykite. Po kepimo išimkite cukinijos pagrindą iš orkaitės ir palikite kuriam laikui atvėsti. Mėsos ir sūrio įdarą tolygiai paskirstykite ant 2/3 paviršiaus ir atsargiai suvyniokite su kepimo popieriumi.
Tokiu būdu suvyniotą vyniotinį kepkite orkaitėje dar 15 minučių. Tada leiskite jam šiek tiek atvėsti ir bus galima jį pjaustyti.
Skanaus!
Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis. Greitas ir nepaprastai skanus receptas
Keptos, troškintos ir stiklainiuose. Visa tai yra apie šio sezono žvaigždę, nepralenkiamas cukinijas. Todėl šiandien jūsų dėmesiui cukinijų blynai.
Cukinijų blynai su sūriu ir žolelėmis nėra gana įprastas patiekalo pasirinkimas. Tokiems blyneliams nereikia įdaro, nes jie patys yra gana sotūs ir turi ryškų skonį. Geriausia patiekti su švelniu grietinės padažu.
Jums reikės:
- Cukinijos 250 g
- Kiaušinių 2 vnt.
- Saulėgrąžų aliejaus 1 valgomasis šaukštas
- Kietojo sūrio 50 g
- Pieno 250 ml
- Kvietinių miltų 100 g
- Petražolių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite ir sutarkuokite jaunas cukinijas tiesiai į dubenį. Tarkuotą masę šiek tiek pasūdykite, kad išsiskirtų sultys. Tada perteklinę drėgmę reikės nusausinti.
Tuo tarpu sutarkuokite sūrį. Atskirame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius, sumaišykite juos su šluotele. Į juos įpilkite pieno ir sviesto. Vėl viską sumaišykite iki vientisos masės.
Į pieno ir kiaušinių mišinį supilkite išspaustą cukiniją ir tarkuotą sūrį. Siųskite ten susmulkintus žalumynus. Išmaišykite ingredientus. Palaipsniui įpilkite į juos miltus.
Išmaišykite tešlą iki vientisos masės. Procese gali prireikti daugiau miltų.
Keptuvę sutepkite aliejumi, įkaitinkite. Supilkite dalį tešlos į keptuvę ir kepkite porą minučių iš kiekvienos pusės.