Įdaryta silkė yra puikus patiekalas, kai norite papuošti šventinį stalą, tačiau jau pavargote suktis virtuvėje. Šio patiekalo skonis užburiantis. Šį patiekalą patiekite su virtomis bulvėmis. Daugiau nieko nebereikės, svečiai neatsitrauks nuo stalo, kol šio patiekalo bus.
Silkės gabaliukai yra neįprastai švelnūs ir atrodo neįtikėtinai prabangiai!
Jums reikės:
- silkės (silpnai sūdytos)
- 1 virtos morkos
- 90 g lydyto sūrio
- 30-50 g sviesto
- 4–5 krapų šakelės
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Iš anksto morkas išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Išvalykite silkę arba nusipirkite jau nuluptą. Smulkiai supjaustykite žalumynus. Morkas nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Atkreipkite dėmesį, kad morkų griežinėliai turėtų atitikti silkės filė ilgį.
Patogiame inde sumaišykite lydytą sūrį, minkštą sviestą, druską ir pipirus pagal skonį. Plakite plaktuvu iki vientisos masės. Į masę suberkite krapus ir gerai išmaišykite. Apvyniokite pjaustymo lentelę plastikine plėvele, ant jos uždėkite vienos silkės filė.
Sūrio užtepėlę padalinkite į dvi dalis, vieną iš dalių (apie 1,5 šaukšto) uždėkite ant silkės ir paskirstykite po visą ilgį. Ant viršaus dėkite supjaustytų morkų juosteles.
Naudodami plėvelę, susukite silkę į ritinį taip, kad plėvelė visiškai uždengtų. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 3 valandoms, o geriausia – per naktį.
Įdaryta silkė paruošta. Supjaustykite ją norimo storio gabalėliais ir sudėkite į lėkštę, papuoškite žalumynais.
Skanaus!