Iš šių ingredientų gausis 6 „laiveliai“. Jums reikės:
3 nedidelių cukinijų
1 vištienos filė
1 pomidoro
1 svogūno
šviežių bazilikų
šviežių krapų
3 skiltelių česnakų
70 g majonezo
druskos, juodųjų pipirų
augalinio aliejaus
100 g sūrio
Gaminimas:
Nuplaukite cukinijas, cukinijoms nupjaukite galus ir perpjaukite išilgai į 2 dalis. Naudodami šaukštą išskobkite vidurį.
Įtrinkite druska ir pipirais. Tada, naudojant šepetėlį, aptepkite cukinijas augaliniu aliejumi.
Paruoštus cukinijas sudėkite ant kepimo skardos, taip pat suteptos aliejumi. Pašaukite į orkaitę, kuri turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 10 minučių, ne daugiau.
Kol cukinijos kepa, paruoškite įdarą. Vištienos filė smulkiai supjaustykite. Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią kitą mėsą pagal savo skonį.
Vištieną apkepkite, kol mėsa apskrus. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais. Ir kepkite toje pačioje keptuvėje, kur yra kepama mėsa.
Cukinijos minkštimą smulkiai supjaustykite ir suberkite prie svogūnų, kurie jau bus apskrudinti iki auksinės rudos spalvos. Kepkite. Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Sumaišykite su smulkiai sukapotais žalumynais.
Pomidorus su žalumynais sudėkite prie atvėsusios vištienos ir suberkite trečdalį tarkuoto sūrio, smulkintus česnakus ir majonezą. Išmaišykite.
Sudėkite atvėsusias cukinijas su svogūnais, druska, pipirais ir vėl viską sumaišykite.
Paruoštą įdarą sudėkite į cukinijų laivelius, padėkite ant kepimo skardos, ant kurios jie buvo kepami. Ant viršaus suberkite likusį tarkuotą sūrį. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 5-10 minučių.
Skanaus!