Šis patiekalas laikomas daugelio Azijos restoranų meniu pasididžiavimu. Puikiai žinomi produktai gali tapti visiškai naujų patiekalų pagrindu, tereikia nebijoti eksperimentuoti. Visi yra įpratę prie keptos mėsos, supjaustytos mažais gabalėliais, taip pat prie makaronų. Bet jei juos sujungsite, įpilsite šiek tiek sojų padažo ir įdėsite brokolių, gausite azijietišką patiekalą. Geriausia, kad viską pagaminsite per 15 minučių.
Ingredientai:
- 300 gramų mėsos (tinka ir jautiena, ir kiauliena);
- 3 valgomieji šaukštai sojų padažo;
- šiek tiek aitriosios paprikos;
- 2-3 česnako skiltelės;
- šiek tiek juodųjų ir baltųjų pipirų;
- arbatinis šaukštelis cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 valgomieji šaukštai austrių padažo (nebūtina);
- brokoliai (nebūtina);
- bazilikas (nebūtina).
Gaminimas:
Jei norite, į patiekalą be mėsos dar galite įdėti brokolių ir šviežio baziliko (jį dėkite pačiame gale). Taip pat galite įpilti austrių padažo.
Pirmiausia keptuvėje storomis sienelėmis apkepkite smulkiai supjaustytą mėsą, būtinai įpilkite aliejaus. Nepriklausomai nuo mėsos rūšies, gabalėliai bus iškepti labai greitai. Tam pakaks 3-4 minučių.
Iškart po to į mėsą suberkite susmulkintus česnakus, įberkite aitriosios paprikos prieskonių ir kitų pipirų. Išmaišykite ir troškinkite porą minučių.
Tuomet pats laikas pradėti gaminti brokolius. Juos reikia supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pirmiausia palikite brokolius 3 minutėms po keptuvės dangčiu, kad jie suminkštėtų. Tada sumaišykite brokolius su mėsa ir troškinkite dar 2 minutes.
Tuomet pridėkite paruoštus išvirtus makaronus. Supilkite sojų ir austrių padažą, įdėkite cukraus, baziliko lapų ir sumaišykite.
Viską pašildykite keptuvėje 3-4 minutes, po to galite patiekti. Jei norite gauti malonų sultingumą, pačiame gale galite į patiekalą įpilti pusę stiklinės karšto vandens. Nepaisant paprastų ingredientų, taip pagardinti makaronai bus labai skanūs. Šis patiekalas laikomas daugelio Azijos restoranų pasididžiavimu.
Vaizdo įrašas: