Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Į keptuvę suberkite slyvas ir  apliekite tešla: šis rudeninis desertas paruošiamas vos per 15 minučių!

Slyvos mums asocijuojasi su rudeniu. Turbūt nereikia net sakyti, kad šiuo metų laiku jos yra pačios skaniausios. Nors slyvas skanu valgyti ir vienas, tačiau iš jų taip pat galima paruošti puikių desertų. Be to, slyvų derlių taip pat galite užšaldyti, todėl ruošti kepinius su slyvomis galėsite ištisus metus. Išbandykite šį slyvų pyrago receptą: net neabejojame, kad rezultatas jums tikrai patiks.

Kodėl verta valgyti slyvas?

Slyvų sezonas įsibėgėja ir tęsis iki spalio pabaigos, todėl dabar yra pats tinkamiausias metas išbandyti naujus receptus.

Slyvos – tikra vitaminų bomba.

Slyvos aprūpina mus skaidulomis, stiprina imunitetą ir turi priešvėžinių savybių.

Be to, jos gerina virškinimą ir padeda išvengti vidurių užkietėjimo.

Jei mėgstate rudeniškus desertus, turime jums paruošę kai ką ypatingo.

Tai – greitai paruošiamas ir skanus desertas, kurį iškepsite keptuvėje.

Šis receptas yra tikras kulinarinis hitas.

Šis slyvų pyragas tikrai užkariaus jūsų skonio receptorius!

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • ¼ stiklinės granuliuoto cukraus
  • ¼ stiklinės pieno
  • ¼ stiklinės augalinio aliejaus
  • 10 slyvų
  • ½ stiklinės miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • saujos riešutų
  • 1 arb. š. sviesto
  • 1 arb. š. cukraus

Kaip gaminti?

  1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir perpjaukite pusiau.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir išmaišykite.
  3. Įpilkite augalinio aliejaus ir pieno.
  4. Įberkite miltų.
  5. Viską gerai išmaišykite, suberkite kepimo miltelius bei vanilinį cukrų.
  6. Taip pat galima įdėti cinamono arba malto imbiero.
  7. Viską kruopščiai išmaišykite.
  8. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įberkite šaukštelį cukraus.
  9. Į keptuvę sudėkite slyvas.
  10. Pabarstykite smulkintais riešutais.
  11. Kelias minutes pakepinkite keptuvėje ir supilkite tešlą.
  12. Tešlą kepkite uždengę dangčiu 10 minučių.
  13. Nukelkite dangtį.
  14. Kepkite dar 2 minutes, kol tešla taps auksinės spalvos.
  15. Štai ir viskas: beliko tik patiekti.
  16. Šis rudeniškas desertas tiesiog žaibišku greičiu dingsta nuo stalo.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---