Guliašas labai skanus patiekalas, tačiau kiek primirštas. Siūlome išbandyti šį lengvą receptą ir nudžiuginti artimuosius skania vakariene!
Ingredientai:
- Jautiena – 0,5 kg
- Pomidorų pasta – 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai – 1 vnt.
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas
- Morka – 1 vnt.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas
- Lauro lapas – 1 vnt.
- Druska pagal skonį – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, lengvai pakepinkite. Tada suberkite tarkuotas morkas. Troškinkite patiekalą savo sultyse ant silpnos ugnies, įpylę šiek tiek augalinio aliejaus. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol mėsa iškeps. Likus 10 minučių iki mėsos iškepimo, pagal skonį pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelių.
Padažui: į pusę stiklinės šilto vandens įdėkite 1 arbatinį šaukštelį pomidorų pastos, šaukštą miltų ir šaukštą grietinės, viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tada maišydami supilkite padažą į guliašą. Troškinkite dar 5-10 minučių. Jei reikia, praskieskite verdančiu vandeniu iki norimo tirštumo. Garnyrui puikiai tiks salotos arba bulvių košė. Skanaus!