Skani ir sultinga kiauliena rūgščiame pomidorų padaže puikiai tiks su ryžiais, keptomis daržovėms ar makaronai. Išbandykite!
Ingredientai:
Kiauliena – 600 g;
Svogūnai – 1 vnt.;
Pomidorų pasta – 3 šaukštai;
Miltai – 1 valgomasis šaukštas;
Aliejus – 2-3 šaukštai;
Juodieji pipirai – 6 vnt.;
Lauro lapai – 2 vnt.;
Druska, pipirai pagal skonį.
Gaminimas:
Kiaulieną nuplaukite po šaltu vandeniu ir supjaustykite į mažus gabalėlius.
Keptuvę įkaitinkite ir pakepkite kiaulieną 5 minutes pamaišydami.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Sudėkite juos kartu su mėsa. Maišykite ir kepkite 5-7 minutes.
Sudėkite į keptuvę pipirus bei druską ir kepkite dar 3 minutes.
Sumaišykite pomidorų pastą su 2 puodeliais vandens.
Įpilkite į keptuvę, kurioje kepate mėsą. Tai pat sudėkite lauro lapus ir 30 minučių troškinkite ant mažos ugnies.
Paruoštą guliašą su padažu papuoškite žalumynais ir patiekite svečiams ar namiškiams.
Skanaus!