Dietologai rekomenduoja sriubas valgyti bent kartą per savaitę. Kartais naudinga atsiriboti nuo sunkaus maisto ir paragauti kažko lengvo. Todėl ši grybų sriuba, jums tikrai patiks. Jos skonis naujas ir neįprastas.
Jums reikės:
- 200 g pievagrybių
- 2 bulvės
- 1 baklažanas
- 1 svogūnas
- 0,5 morkos
- 500 ml pieno
- 800 ml vandens
- juodieji pipirai
- druska
- augalinis aliejus
Gaminimas:
Supjaustykite baklažaną į mažus kubelius. Supilkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 20 minučių. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sutarkuokite morką. Į puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir pakepinkite jame svogūną kol suminkštės. Tada sudėkite morkas ir pakepinkite dar keletą minučių.
Supjaustykite grybus. Sudėkite prie kitų daržovių ir troškinkite 5-6 minutes. Įberkite juodųjų maltų pipirų ir druskos pagal skonį. Į keptuvę supilkite pieną ir nedelsdami suberkite pjaustytas bulves. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Kai bulvės bus beveik paruoštos, sudėkite baklažanus, užpilkite 800 ml verdančio vandens, užvirkite ir virkite dar 5-6 minutes ant silpnos ugnies.
Pačioje pabaigoje pridėkite 5–6 žirnelius juodųjų pipirų. Leiskite sriubai virti 5 minutes. Grybų sriuba paruošta!