Ar grybų sriuba yra jūsų mėgstamiausia? Tuomet būtinai ją pasigaminkite pagal šį receptą, neliksite nusivylę. Subtilus skonis patiks kiekvienam!
Ingredientai:
- pievagrybiai – 300 g
- džiovinti grybai – 50 g
- bulvės – 2-3 vnt.
- svogūnas – 1 vnt.
- riebi grietinėlė – 100 ml
- sviestas – 30 g
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės – pagal skonį.
Gaminimas:
Iš anksto išmirkykite džiovintus grybus. Supjaustykite nuluptas bulves ir svogūną gabaliukais, kepkite aliejuje, kol pagels.
Suberkite gabalėliais supjaustytus grybus, sumaišykite. Džiovintus grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
Užpilkite viską vandeniu, kad jis apsemtų visus produktus. Virkite 30 minučių. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, virkite dar 5-10 minučių ir nuimkite nuo viryklės.
Supilkite grietinėlę, įdėkite sviesto ir viską sumaišykite maišytuvu iki vientisos masės. Patiekite papuošę smulkintomis žolelėmis. Skanaus!