Nuo vaikystės mums sakydavo, kad sriubą valgyti yra sveika. Ir taip yra iš tikrųjų! O kad jūsų kasdienė mityba būtų ne tik sveika ir maistinga, bet ir labai skani, siūlome pasigaminti šią kvapnią kreminę sriubą su grybais.
Grybų sriuba kvepia rudeniu, mišku ir jaukumu. Net jei prie namų neturite miško ir grybų, o tik pievagrybius šaldytuve, nesunkiai pasigaminsite gardžią sultingą grybų sriubą. Tik nepamirškite grietinėlės, dėl kurios sriuba taps ypač švelni.
KREMINĖ SRIUBA SU GRYBAIS
Šiandien mes jums norime pasiūlyti gardžios grybų sriubos su grietinėle ir lydytu sūriu gaminimo rekomendacijas. Tai paprastas, greitas skanaus patiekalo receptas!
Ingredientai, kurių jums reikės:
- 2 bulvių
- 300 g grybų
- 1 morkos
- 100 g lydyto sūrio
- 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
- 100 ml grietinėlės
- 1 svogūno
- 2,5 l vandens
- 2 lauro lapų
- Prieskoninių žolelių papuošimui
- Druskos, pipirų pagal skonį
Paruošimo būdas:
Į puodą įpilkite vandens ir padėkite ant kaitlentės. Tada nuplaukite ir nuskuskite bulves. Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite jas apie 10 minučių.
Grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Apkepkite grybus aliejuje, po to sudėkite juos į bulves. Virkite apie 5-7 minutes.
Tuomet pereikite prie kepimo. Nuplaukite svogūną ir morką, o po to morką sutarkuokite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, pakepinkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite šias daržoves į sriubą.
Lydytą sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite jį į sriubą. Nuolat maišykite, kol sūris ištirps, tada supilkite grietinėlę. Pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų, įdėkite lauro lapą.
Štai ir viskas, skani grybų sriuba paruošta. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite užberti džiūvėsėlių ir provanso žolelių mišinio.
Mūsų patarimas
Šios kreminės sriubos su grybais aromatas ir skonis pavergs net išrankiausius gurmanus! Neabejojame, kad šio skonio jūsų šeima niekada nepamirš. Šviežios prieskoninės žolelės patiekalui suteiks puikią išvaizdą ir skonį. Vietoj duonos galite patiekti su džiūvėsėliais.