Šį padažą mano močiutė gamino daugybę metų. Ji minėjo, kad receptas kilęs iš Čekijos, kur ji jį sužinojo vienoje tradicinėje užeigoje. Tačiau svarbiausia tai, kad šis padažas yra fantastiško skonio!
Padažui reikės:
- 600 g grybų
- 2 šaukštų sviesto
- 1 svogūnų
- 1 valgomojo šaukšto paprastų miltų
- Druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- 250 ml grietinėlės
- 1 citrinos (sulčių)
- Petražolių
Bandelėms reikės:
- 2 kiaušinių
- 200 g pusiau rupių miltų
- 250 ml pieno
- 2 batono riekelių
- Druskos
- Sviesto arba taukų puodeliams patepti riebalais.
Gaminimo eiga:
Paruoškite grybus ir supjaustykite juos mažesniais griežinėliais.
Apkepkite svieste.
Į grybus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Viską kartu pasūdykite.
Kai svogūnai suminkštės, viską pabarstykite miltais.
Apkepkite ir įpilkite vandens (250 ml).
Pagardinkite druska ir pipirais, ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.
Galiausiai į padažą supilkite grietinėlę ir citrinos sultis, ir dar kelias minutes troškinkite.
Atidėkite į šalį.
Papuoškite smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Bandelių gaminimas:
Į dubenį suberkite persijotus miltus ir druską.
Išplakite pieną su kiaušinių tryniais ir lėtai supilkite į dubenį.
Paruoškite skystą tešlą ir įmaišykite kubeliais supjaustytą baltą duoną.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Paruoškite 3-4 indelius (300 ml ar didesnius), patepkite juos sviestu ir pabarstykite rupiais miltais.
Du trečdalius indelių pripildykite paruošta tešla.
Įdėkite indelius į verdančio vandens vonelę, kad vandens būtų ne daugiau kaip iki pusės indelio.
Priklausomai nuo indelių dydžio, virkite 25-40 minučių.
Bandelės daug iškils, nesijaudinkite, neišsilies.
Kai iškeps, išimkite indelius iš vonelės, šiek tiek atvėsinkite ir išimkite.
Galite patiekti su nuostabaus skonio grybų padažu!
Linkime gero skonio!