Grybai kepti sojos padaže su prieskoniais yra pasakiško skonio! Šis patiekalas gali būti patiekiamas kaip garnyras arba užkandis prie pagrindinių patiekalų.
Ingredientai:
pievagrybiai (geriausia maži) – 500 gramų;
sojos padažas – 5 valgomieji šaukštai;
rudasis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
mairūnas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
raudonosios saldžiosios paprikos milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio;
kajeno pipirai – žiupsnelis;
šviežios žolelės patiekimui.
Gaminimas:
Grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite sojos padažą su mairūnu, paprika, kajeno pipirais, ruduoju cukrumi. Maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite grybus į dubenį, užpilkite padažu, gerai išmaišykite ir palikite 20-30 minučių.
Kepimo formą sutepkite augaliniu aliejumi, sudėkite grybus ir 20 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po kurio laiko pamaišykite grybus ir kepkite dar maždaug 20 minučių, kol grybai bus padengti ruda plutele.
Grybus sojos padaže patiekite kaip karštą užkandį ir nepamirškite papuošti šviežiomis žolelėmis. Skanaus!