Nepaprastai skanus ir švelnus naminis sūris! Pagal slaptą gruzinišką receptą. Būtina paragauti!
Sudėtis
- 500 g varškės (9 % riebumo)
- 500 ml pieno (kuo riebesnis, tuo geriau)
- 50 g sviesto
- 0,5 šaukštelio sodos
- 1 kiaušinis
- druska pagal skonį
Paruošimas
Paimkite puodą, supilkite į jį pieną. Sudėkite varškę ir išmaišykite mediniu šaukštu ar mentele. Puodą užkaiskite ir pavirkite 10–15 min. Ugnis turi būti kuo mažesnė, tada masė neprilips.
Susiraskite sietą, geriausia labai smulkų, ir nukoškite pieno masę. Jei nėra smulkaus sieto, tada ant jo uždėkite keletą sluoksnių marlės. Palaukite, kol viskas nutekės. Tuo tarpu puode ištirpinkite sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite sodą. Vėliau sudėkite virtą pieno ir varškės masę.
Uždėkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite. Jei pastebėjote, kad mišinys prilimpa prie puodo, įpilkite šiek tiek išrūgų. Kai sūris taps šviesiai geltonas, galite nuimti nuo viryklės.
Paruoškite formą, ją uždenkite marle ir supilkite masę. Ją kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, kad sūris sustingtų.
Gruziniškas naminis sūris paruoštas! Druskos kiekį galite kontroliuoti pats, todėl išeina geriau nei parduotuvėje.