Ar abejojate, kad be mėsos kotletai gali būti skanūs? Žinoma, kad taip! O ir retkarčiais pailsėti nuo mėsos patiekalų yra labai sveika. Grikių kotletai tam puikiai tiks. Tiesiog išbandykite ir sužinosite, ar jums patiks!
Sudėtis
- stiklinė grikių
- druska
- 2 kiaušiniai
- česnakas
- svogūnas
- juodieji pipirai
- 3-4 šaukštai miltų
Gaminimas
Išvirkite grikių košę. Leiskite jai atvėsti. Gerai ją išmaišykite ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Susmulkinkite česnaką ir svogūną. Jų galite pridėti pagal skonį. Neužmirškite visko pagardinti druska ir juodaisiais pipirais. Po truputį suberkite miltus ir maišykite tešlą. Miltų kiekį koreguokite pagal poreikį.
Iš gautos masės formuokite kotletus. Kad tešla neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šiltu vandeniu. Kotletus pavoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose. Kepkite aliejuje. Galite patiekti su grybais ar daržovėmis. Grikių kotletai maloniai jus nustebins!