Jei jums atsibodo įprasta grikių košė, tuomet šis receptas kaip tik jums!
Ši košė paprasta, bet labai skani. Paruošimas lengvas, tad ilgai neužtruksite!
Ingredientai:
Stiklinė grikių;
2 stiklinės vandens;
400 g pievagrybių;
1 svogūnas;
Sauja žalumynų;
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
druska (pagal skonį).
Gaminimas:
Išvirkite grikius ir nuplaukite pievagrybius bei daržoves.
Kai grikiai išvirs, išjunkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu.
Kol košė verda, nusausinkite ir supjaustykite grybus ir svogūnus.
Kepkite svogūnus aliejuje, kol jie taps truputį rudi.
Tuomet sudėkite į keptuvę ir grybus, ir toliau kepkite dar 5-7 minutes.
Smulkiai supjaustykite šviežius žalumynus.
Į grikius sudėkite apkeptus pievagrybius su svogūnais ir žolelėmis, viską išmaišykite.
Štai ir paruošėte grikių košę su pievagrybiais. Labai paprastas receptas, ar ne?
Skanaus!