Per trumpą laiką iš litro pieno galite pasidaryti tikrą, naminę grietinę. Receptas yra paprastas ir nereikalauja jokių papildomų priedų ar ingredientų, tik pieno.
Receptas yra labai geras, nes tinka ir įprastam pienui, kurio riebumas yra 3,5–4,5%. Šį kartą gaminsime grietinę vandens vonioje, tai yra pats lengviausias būdas. Į puodą su vandeniu įdėkite litrinį indelį (stiklainį), o į jį supilkite pieną.
Į patį puodą įpilkite daug vandens ir kiek įmanoma panardinkite stiklainį. Puodą uždėkite ant viryklės. Vanduo turėtų virti tiek, kad pienas sušiltų – beveik iki virimo. Tada išimkite stiklainį ir atvėsinkite, užteks palikti kambario temperatūroje tiesiog ant stalo.
Laikas įdėti raugo. Tam galite naudoti įprastą grietinę. Į litrą pieno įdėkite 2–3 valgomuosius šaukštus. Sumaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 40 minučių.
Belieka tik perleisti ruošinį per marlę ir leisti atvėsti. Ši grietinė bus labai labai skani!
Varškė iš kefyro. Pasigaminkite šį plačiai naudojamą produktą patys
Skani varškė iš parduotuvės, dažnai yra neįmanoma misija. Nesąžiningi gamintojai dažnai naudoja priedus, kad prailgintų produkto galiojimo laiką, o pienininkų gretose esantys pardavėjai nepaskatina pasitikėjimo savimi.
Kad neišbrauktumėte iš mitybos tokio naudingo produkto, daugelis namų šeimininkių pačios gamina varškę. Šis procesas yra ilgas ir reikalaujantis daug darbo. Tačiau yra paprastesnis būdas!
KAIP GAMINTI VARŠKĘ IŠ KEFYRO
Šiandien jums pasakysime, kaip gaminti varškę iš kefyro namuose. Gaminimas užtruks tiksliai 5 minutes!
Varškė bus nerūgšti, minkšta ir tiks prie visko. Iš 1 litro kefyro gaunama iki 350 g švelniausios varškės.
Norėdami paruošti varškę, jums tereikia kefyro. Negalima taupyti, nes nuo to priklauso originalios prekės kokybė. Atidžiai apžiūrėkite tinkamumo laiką. Kefyras turi būti šviežias, o galiojimo laikas – ne daugiau kaip 5 dienos.
Įdėkite kefyrą per naktį į šaldiklį. Galite tai daryti originalioje pakuotėje. Ryte išimkite maišą, leiskite šiek tiek atšilti ir išimkite iš pakuotės.
Apvyniokite sušalusią masę keliais marlės sluoksniais ir pakabinkite virš kriauklės ar dubenėlio. Varškė bus paruošta, kai išrūgos nustos nutekėti.
Tai yra visa paslaptis! Pačios skaniausios varškės gaminimas neužima daug laiko. Greita, lengva ir ekonomiška! Beje, kefyras gali gulėti šaldiklyje ilgiau nei parą, o iš skirtingo riebumo kefyro gaunamas skirtingas varškės kiekis.
Gatavą produktą galima valgyti šviežią su uogiene, medumi ar grietine, arba galite gardinti kitus patiekalus.
Varškės užtepėlė sumuštiniams
Jums reikės:
- 300 g varškės
- švieži krapai, kalendra
- pusė paprikos
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 skiltelės česnako
Gaminimas:
Susmulkinkite žalumynus ir paprikas. Česnaką išspauskite. Viską sumaišykite su varške ir druska pagal skonį. Skanaus!