Virtų burokėlių blynai skamba keistai ir neįprastai. Tačiau jų skonis toks geras, kad gailėsitės neišbandę šio puikaus recepto anksčiau.
Jums reikės:
- 1 nedidelis virtas burokėlis (~ 300g),
- sauja razinų (50 ~ 70g),
- 3 šaukštai miltų (~ 75g),
- kepimo milteliai
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštas cukraus,
- 2 ~ 3 šaukštai augalinio aliejaus kepimui
Gaminimas:
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka. Į burokėlius įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, razinų. Jei norite, riešutų. Suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Įdėkite tešlą į keptuvę su šaukštu. Kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos – apie 2 ~ 3 minutes.
Kai visi burokėlių blynai jau iškepę, patiekite juos su grietine ar uogiene.